Chrome Pointer

Mina svar på era frågor

Från Molly Mountaingirl:
   Kan du filma när du redigerar/ritar? :)
   Absolut, det kan jag försöka göra någon gång!
 
Från Rose Skystar:
   Om man sätter 2 te,x sso bilder bredvid varandra hur får man då de att ''smälta'' ihop? 
Såhär menar jag: http://i58.tinypic.com/r1iert.png
   Jag gissar att det är något med toning eller något åt det hållet - jag vet faktiskt inte hur man gör det på enklaste sätt. Om jag skulle göra det skulle jag lägga bilderna på olika lager, överlappa dem lite och sudda ut den översta bilden för att få önskad toning.
 
Från Nadia Moonnight:
   Har du filmat med Bandicam i SSO någon gång? För hur får man det att fungera? Jag har precis laddat ner det och får det verkligen inte att fungera.
   Jag har bara använt Bandicam med Star Academy och SSL, men det har funkat jättebra. Man måste ju först se till att ha programmet uppe då man går in i spelet, och se till att man faktiskt sätter igång inspelningen med rätt knapp, men svårare än så tror jag inte att det är - nu vet jag inte exakt vad som inte funkar för dig, men det är bara att hojta till med mer info om det är något annat som trasslar :)
 
Från Kate Lightgirl:
   Är du nöjd med ditt namn? (på sso)
   Självklart, skulle aldrig kunna tänka mig att spela under ett annat namn! (Okej, kanske om man skulle hänga på en engelskspråkig server med ett namn som typ Esmeralda Silverforest, men annars - nope)
 
   Är du nöjd med din startis?
   Jättenöjd, tycker att han har en av de snyggaste färgerna i spelet!
 
   Hur många hästar har du på sso?
   Fjorton stycken just nu!
 
Från Sabrina Eastforest:
   Jag tyckte om din ride through om Starshine Legacy 1, kommer du att göra alla de andra spelen med? episod 2,3 och 4? 
   Har sagt det flera gånger förut men JA, jag kommer göra alla fyra episoder och jag tänker även gå igenom alla fyra Star Stable-spel. Intresset verkar vara ganska högt, så jag kommer antagligen spela Star Academy också! Jättekul att du tyckte om videorna :)

   Sso är ju ett onlinespel med äventyr från hästryggen. Nuförtiden känns det som att det handlar om att vara "känd" Vad är din åsikt om det? Varför vill spelare vara "berömda" I ett spel? 
   Jag tycker inte att jag ser så mycket av den gamla kändishysterin längre, men det kan ju vara för att jag inte har hunnit spela särskilt mycket de senaste månaderna. Tycker mer det känns som att folk söker uppmärksamhet från de som redan är kända - varför vet jag inte riktigt. Jag tror att de flesta människor trivs med och mår bra av uppmärksamhet, och vissa verkar tycka väldigt mycket om att få bekräftelse från lite mer välkända personer, oavsett sammanhang. Jag ska inte sticka bakom stol med att jag trivs med att få bekräftelse för det jag gör, att jag blir glad och upprymd då folk uppskattar det jag gör, men är det inte så det brukar vara? Däremot så har jag inte något behov av att vara känd i SSO, jag tycker det är väldigt trevligt som det är nu - jag kan spela i lugn och ro och någon gång ibland dyker det upp en spelare som lyser upp min dag lite genom att säga "du har en bra blogg" eller "Jorvikipedia är jättebra" - men det är mänskligt, det är väl klart att jag blir glad av att höra sånt! Så jag är nöjd med min situation, men jag tycker det är tråkigt att se hur folk antingen fjäskar till tusen för spelare som är lite mer välkända eller spammar en bloggadress i globalchatten för att få flera besökare. Det är verkligen en bakdel med hur communityt fungerar. Att vissa spelare är mer välkända kommer ju aldrig gå att komma ifrån - innan jag upptäckte SSO-bloggarna så hade jag ju bättre koll på de spelare som var duktiga på tävlingarnas topplistor. Mer välkända spelare kommer alltid finnas, oavsett hur vi gör!
 
   Du har ju fått besöka Pixel tales kontor, hur blir man inbjuden? Kan man fråga om en besökstid? 
   Jag fick en inbjudan över mejl, och det var den enda anledningen till att jag hamnade där för jag hade aldrig någonsin vågat fråga själv om jag fick komma dit. Men man kan väl alltid skriva och fråga, I guess.

   Vad brukar du göra i sso när du inte gör uppdrag?
   Brukar levla eller fota hästar till redigeringar. Just nu spelar jag ganska lite överlag, så jag gör inte mycket mer än dagliga uppdrag då jag väl hinner spela.
 
 Från Vilda Skystorm:
   Jag har en fråga. eheh... Har du märkt att i ssl 1 level.... nånting när man jagas av mörkerryttaren, då om man typ kollar på mörkerryttarens rygg så är ena handen typ åt fel håll, det ser sjukt ut . hahah
   Nope, har aldrig sett det, haha ^^
 
Från Luna Snowwatcher:
   Jag som hittade din blogg precis när du köpt domänet åt den har alltid undrat en sak, nämligen vad din blogg hette innan du skaffade domän?
   Har Blogg.se :)
 
Från Juni Friendcamp:
   Hur ofta spelar du sso om dagen? 
   Det är väl ganska sällan jag loggar in fler än två gånger. Sen beror det på hur länge jag har lust att spela - vissa dagar spelar jag tio minuter, medan jag kan sitta i timmar en annan dag.
 
Från Jennifer Starrock:
   Vilket är det bästa hemstallet? 
   Jag trivs bäst i Jorvikstallet! Ibland kan jag dock sakna att bo i Moorland, där jag bodde innan Skördebygden, eftersom det är lite mer centralt.

   Bästa stället att ta bilder? 
   Beror helt på vilken häst, hur mycket tid jag har samt vilka kläder jag har i ryggsäcken och vad jag har för inspiration innan jag sätter igång. Eftersom jag bor i Jorvikstallet hamnar jag ju dock ofta på Paddockön, eftersom den ligger så nära.

   Har du någon specifik ras du vill ska komma till SSO? 
   Fjordingar! Sen tycker jag att Svenska Varmblod borde få komma till spelet - det är ju ändå ett svenskt spel, då måste ju den svenska ridhästen visas upp!

   Varför blev det just namnet Esmeralda Silverforce när du skapade din karaktär? 
   Esmeralda blev delvis för att jag gillade namnet, delvis efter ponnyn jag lärde mig rida på. Silverforce lät grymt åzum så därför blev det så ^^ Namnet betyder i sin helhet "Lysande silverkraft", vilket jag inte tänkte på för stunden, men med tanke på Aideens ljus tycker jag det är perfekt :)

   Bloggar du om något annat än SSO eller har bloggat? 
   Har haft en IRL-blogg men har gett upp på den efter lite trassel just IRL.

   Har du sålt en köpt häst någon gång? Isåfall vilken? cx 
   Nej, har aldrig sålt en häst :)
 
Från Bella McDawn:
   Hur kom du på idén till att skapa en wiki till SSO? 
   Jag letade efter information om SSO på nätet och blev jätteirriterad över att det var i princip omöjligt. Dessutom fanns det extremt lite info om övriga Jorvik-spel, så jag blev lite förbaskad och tänkte "om ingen annan gör det får jag väl göra det själv", och så kom SSO Wiki till :)

   Hur hittar du motivationen att fortsätta med wikin? 
   Oj, vilken fråga! Jag vet faktiskt inte, det liksom bara rullar på! Det grundas väl i att jag älskar att skriva, antar jag.

   Din absolut högsta önskning att få till SSO? 
   Jag kan faktiskt inte tänka mig något just nu! Om något så vill jag ha en uppdatering av garderoben i hemstallet, så att det blir smidigare att sortera och byta kläder. Just nu måste man ju hovra över varje plagg för att veta vad det är för något - jag skulle vilja ha det enklare, så att man direkt kan hitta rätt plagg, och jag skulle vilja kunna se häst och ryttare ur en lite mer skonsam vinkel för att lättare se vad man faktiskt plockar på sig.

   Vad saknar du från den tid som du började på SSO? 
   Jag började ju i ett väldigt tidigt skede, och det var väldigt mycket färre spelare. Dock var stämningen jättebra, jag kunde chatta med främlingar i timmar och det är helt otänkbart idag. Det fanns mycket färre funktioner, men det var en varm och inbjudande stämning som jag faktiskt saknar i spelet idag.

   Vad har förbättrats sedan du börjat på SSO? 
   Funktioner man har saknat har kommit till spelet, områden har utökats och blivit vackrare, spelet har växt och blivit lite mer självklart. Allt har egentligen förbättrats sedan jag började, förutom själva stämningen mellan spelarna.

   Tycker du att SSO borde se ut som de nya bilderna på den nya hemsidan och som videon med Lisa? 
   Jag tycker faktiskt inte det! Jag tycker att mycket av spelets charm ligger i grafiken, som ligger så nära övriga Jorvik-spel. Annan grafik skulle ta bort känslan, tycker jag.
 
Från Amanda Rainwood:
   Vilken av dina SSO-hästar är din favorit? 
   Asså tyvärr, kan inte välja någon, får typ dåligt samvete bara av tanken, haha

   Favorit NPC? (SSO) 
   Får väl säga Herman!

   Favorit NPC? (Starshine Legacy, Årstidsryttarna) 
   Jättetråkigt, haha, men Herman.

   Favorit ödesryttare? 
   Linda! Tror att jag gillar henne för att jag känner igen mig själv i henne :)

   Favorit av ödesryttarnas hästar? 
   Kan inte riktigt välja mellan Meteor och Tin-Can, tycker att de ser så charmiga ut. Tin-Can har dock minst personlighet i spelen, så jag måste nog säga Meteor.

   Om du fick ändra på tre saker här och nu i SSO, vad skulle det vara? 
   1. Alla ikoner i spelarens garderob skulle vara i färg
   2. Globalchatten skulle vara just global överallt
   3. De som missköter sig i chatten borde få rejäla konsekvenser för det de gör

   Fikafavorit i sso? 
   Vet inte riktigt, jag har faktiskt inte fikat överallt! Fast jag tycker att Grå Munken i Valedale är rätt trevlig att sitta vid.

   Hur blir det med Elsa, kommer hon att flytta in hos dig snart?
   Haha, stackars Elsa ja... jag vill inte köpa en massa hästar innan de jag redan har är färdiglevlade, och sen blir det ju så att andra hästar ibland dyker upp och sabbar mina planer. Just nu tror jag faktiskt att det blir en Tinkerhäst först, men sen ska jag försöka få hem Elsa.
 
Från Sofia Goldwood:
   Hur hittade du till Star Stable, såg du en reklam eller sa någon till dig? 
   Jag fick SSL och SS i Polluxklubben och fick info därifrån att det skulle komma en onlineversion. Det tog några år och sen fick jag för mig att bara kolla vad som hänt, och då hade servern Air Star öpnat bara ett par dagar tidigare.

   Vilket är ditt sämsta och bästa hästköp?
   Kan verkligen inte välja, tycker mycket om alla mina hästar!
 
Från Matilda Greenstone:
   Har du husdjur IRL?
   Min pappa har katter, men eftersom vi inte umgås får jag väl säga nej.
 
   Vad tycker du om SSOs nya hemsida och att det är så pass många "fake-bilder"? (Jag menar bilder som i Lisa återvänder trailern, det ser ju inte alls ut så i spelet liksom) 
   Det är fantastiskt snygga bilder, men jag tycker det är lite konstig marknadsföring! Hade nog hellre haft riktigt snygga bilder från själva spelet, med de här "faker-bilderna" lite på sidan som en snygg designgrej.

   Om du fick ta bort något och lägg till något istället i SSO, vad skulle du välja? 
   Skulle kunna tänka mig att ta bort övernattningsfunktionen. Skulle lägga till att levla flera hästar på en dag! (Så som hästfunktionen utlovades från början)

   Jag har förstått att The Ark är populära hos dig, men har du någon annan artist som du verkligen gillar? 
   Sedan The Ark lade ner har jag börjat lyssna mer på Melody Club, men annars har jag otroligt dålig koll på musik numera. Om Lady Gaga släpper något nytt lyssnar jag gärna på det så fort jag kan (Jag har lyssnat sönder Applause sen den släpptes), men annars är det bara ett hopkok av artister och ingen som jag följer nära.

   Hur kom du på att du ville blogga om SSO? 
   Jag ville nog inte blogga om SSO från början! Tror det var så att jag startade bloggen för att få en liten språngbräda till Jorvikipedia, och det fungerade ju ganska bra. Intresset kom nog lite på vägen.

   Vad anser du om dagens samhälle där allt ses som rasistiskt? Ta till exempel Kalle Ankas Jul, där den mörkhyade dockan togs bort, att man inte får ha pepparkaksgubbar i Luciatåg och att man knappt får vara i kyrkan på skolavslutningar och liknande? (Personligen tycker att att det är mer rasistiskt att ta bort allt mörkt, för då blir det ju som att de inte får höra till vårt samhälle). Men din åsikt? 
(Vill påpeka att jag inte bor i Sverige men jag ser på hur det ser ut i Sverige. Det blev förvirrande nu men aja ^^ )
   Angående saker som tas bort ur kulturen tycker jag faktiskt det är fel. Ja, det kanske är rasistiskt, men vi kan ju inte ignorera faktumet att vi inte alltid har förstått det. Om vi raderar alla spår av rasismen glömmer vi vår historia, och varför det är så viktigt för oss att behandla alla på lika sätt. (= vi vet att tex. antisemitism (<- Judehat) ledde till Förintelsen, och genom att försöka behandla alla människor på lika sätt kan vi förhindra att något sånt händer igen.) Jag tycker att sådana spår i vår kultur ska vara kvar, men samtidigt ska man se till att alla är medvetna om att det är en stereotyp som absolut inte behöver vara korrekt.
   Att man avvecklar kyrkan till skolavslutningar tror jag ändå delvis ligger i det att vi inte längre är särskilt religiösa i Sverige. Om det är så att man avvecklar kyrkan på grund av att det finns fler och fler människor med andra religioner tycker jag ändå att det är lite fel. Alla har rätt att tro på vad de vill, men om man t ex. kommer till ett nytt land (notera att det här endast är ETT exempel nu) så anser jag att man faktiskt måste ta till sig det nya landets traditioner litegrann. Om jag skulle flytta till ett muslimskt land måste jag ju se till att anpassa mig lite efter var jag är, även fast jag är ateist så kan jag ju inte starta ett himla liv varje gång det är böneutrop bara för att det inte har något att göra med min tro.
   Det är oerhört svåra frågor ändå, det här, och jag vill verkligen be er att inte ta mig för bokstavligt, för det här är inget jag vill snacka vidare om i en vecka till.
 
EDIT: Ytterligare frågor som jag först missade:
 
Från Emma:
   Har du vart på Nybyggets ridläger någon gång? (jag har för mig att jag såg en bild på det?) 
   Har varit där många gånger, ja, men numera går jag inte på läger utan jobbar som lägerledare istället :) Har varit där under två och en halv vecka under det här året och ska tillbaka för ytterligare två veckor.

   Vad saknar du i sso? 
   Just nu, inget särskilt, faktiskt. Eller jag kanske kan komma på något om jag tänker efter rejält, men jag är ganska nöjd just nu. Mer huvuduppdrag då, om något.

   Vad gillar du pc spelen om starstable? 
  Förstår tyvärr inte frågan...?

   Högsta önskan irl? 
   Jag vill kunna omge mig med många olika djur och kunna rida regelbundet.

   Vilka bloggar läser du? 
   Linn Strelins och en herrans massa SSO-bloggar. De är tyvärr för många för att rada upp, även om jag inte läser alla dagligen går det väl upp i kanske 40 stycken.
 
 
 
 
   Tack så mycket för era många och roliga frågor, det har varit grymt kul att besvara dem :)


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.