Chrome Pointer

En hästartist på intåg

   Det här känns redan som en oerhört uttjatad nyhet - då jag kom hem efter tre dagars resa hade jag säkert tjugo Bloglovin'-inlägg som alla handlade om samma sak, och mestadels innehöll exakt samma information.
 
   Det som gäller är väl en av hästsveriges mest älskade profiler - åtminstone då det kommer till barn och ungdomar. Tobbe Larsson, som de flesta unga hästmänniskor har lärt sig beundra sedan Ponnyakuten, ska nämligen ta sig in i SSO-världen enligt Expressen (Källa HÄR). Nu är ju inte Expressen den mest pålitliga källan i världen, och artikeln kunde lika väl ha varit skriven av en mellanstadieelev (vilken svenskalärare som helst skulle gråta över den där meningsuppbyggnaden - kan lova att jag lägger mer energi på mina kortaste blogginlägg än Henrik Högström gjorde på den artikeln), men det verkar ju onekligen som att det här är på väg att hända. (Det är bekräftat på Tobbe Larssons officiella Instagram också.) Och det är ju himla kul! Finns dock ett par saker som jag inte kan låta bli att undra över.
 
   Såvitt jag vet finns det just nu två IRL-personer i SSO. Det är Reed Kessler, och det är Ed Field (Johan Edfält). Reed ser ut typ som vilken SSO-NPC som helst, men hon har också funnits i spelet ett tag nu, och står mest och stirrar ut i tomma intet i Baronessans ridhus. Ed å andra sidan är väl modellerad efter sin IRL-conterpart, det är verkligen en likhet mellan de båda (jag skrev ett inlägg om den saken efter mitt besök på Pixel Tales för ett tag sedan, se HÄR). Att döma av arbetsskissen på Tobbe så kommer även hans NPC likna honom väl, vilket gör att jag nästan tycker lite synd om Reed. Tycker nog allt att hon borde piffas till lite, så att också hon liknar... sig själv, haha.
 
   I artikeln står det att Tobbe Larsson kommer ge spelaren råd om hur man dresserar sin häst. Vad innebär då det? Betyder det att trickträning är på ingång? Eller vanlig dressyr? Det är ju inte direkt så att våra pixelhästar hittar på en massa konstigheter som behöver rättas till, så man undrar ju om det är så att denna nya NPC kommer göra något konkret eller om det bara råkar bli lite råd som man kanske kan använda själv IRL senare. Jag vill inte ta ut en seger i förskott här, så jag kommer fundera vidare men inte hoppas på för mycket. Just nu tänker jag dock gissa på att Tobbe kommer dyka upp antingen vid en av de tomma paddockarna (Vingårdens eller Paddocköns) eller den tomma jordplätten bakom Steves. Vi får se på vilket - jag hoppas dock verkligen att hans häst Nicke kommer få följa med honom in i spelet, och om inte Nicke får följa med hoppas jag prompt på Sven. (Sven är kamelen som bor på Tobbes gård. Jag gillar kameler.)
 
   Om vi slutligen återgår till arbetsskissen på Tobbe så blir jag nästan lite stött över hur detaljerad avataren ser ut att vara. Asså det är ju jättehäftigt att det är en sån likhet och att det är så realistiskt, men jag gillar inte riktigt att det blandas med karaktärer som bröderna Summers/Courtney och alla många andra NPC's som ser ut... ja, som de gör. Och det känns ju inte direkt som att alla de kommer uppdateras för att se "bättre" ut, om man säger så.
 
   Det är alltså mina funderingar kring det här, och jag har inte så mycket mer att säga innan vi får veta mer direkt från SSE. Ska bli spännande att se vad som händer, men jag kommer bli lite sur om det blir en en-dags-uppdragsserie som med Reed, för att Tobbe sedan ska stå i spelet för evigt utan något vettigt att kläcka ur sig. Vi får se vad som händer, helt enkelt!
 
   (Tobbe har också fått sig en egen sida på Jorvikipedia - HÄR!)






Siri

Åh gudars, jag kollade aldrig vem som skrev artikeln, och om det är vem jag tror det är så är det min farbror och jag skäms.

Svar: HAHAHA DU SKOJAR! Du kan få hälsa honom från mig att HAN borde skämmas, för sista stycket i artikeln var ju verkligen skamlig!
Esmeralda Silverforce

Siri

Nej jag skämtar inte och du har verkligen rätt, det suger. Dock ska jag träffa honom på fredag så jag tänker förhöra honom och se om han vet lite mer. Mwehehe.

Svar: Åzum, skäll lite på honom och pressa fram minsta lilla faktabit som går att få fram (y)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.