Chrome Pointer

Vad är det för fel med människor?

   Det här är inte SSO-relaterat, men jag är så himla förbannad fortfarande så jag vill dela det här.
 
   Idag åkte jag in till stan med två av mina kompisar. Då vi går genom Kungsträdgården i Stockholm springer en tonårskille fram till oss. Ingen av oss är särskilt bekväm med en sådan situation, och det blir inte mycket bättre av att han säger "hej, kan ni hjälpa mig att översätta den här?" för att sedan dra upp sin t-shirt upp till halsen för att visa två kinesiska tecken som han har intatuerade på bröstet. Jag bestämmer mig kort för att försöka hjälpa till för att slippa honom, men eftersom han avbryter oss alla mitt i meningarna så får man ändå inte en syl i vädret, utan han verkar vara där bara för att störa oss. Först går han på mig: "Åh, är du nitton, du måste plugga, annars hamnar du på donken och får jobba där, yolo, whazzaaaap", sen drar han en liknande fast snällare vals med mina kompisar. Sen återgår han till mig: "Vaddå du kan ju inte komma härifrån, du har ju dialekt och du har sandaler på dig - du kommer från landet, visst kommer du från dalarna?".
 
   Inser ni hur fel det är att en kille jag aldrig sett förr i hela mitt liv springer fram till mig på stan och går på mig om mina livsval som han inte vet någonting alls om? Eftersom han var helt ensam inser jag att han höll på med något slags social experiment (särskilt eftersom vi några timmar senare möter ytterligare en kille med liknande taktik), men hur är det någonsin okej för en främmande människa att pika mig för mina klädval? (För det han sa om sandalerna var en pik, eftersom han gick vidare på den saken.) Hur jag pratar? Han hörde mig säga max femton ord och drar slutsatser som jag känner mig förnärmad av, för om det är något jag avskyr är det då folk ska kommentera hur jag väljer att klä mig. Då han hade gett mig de där två kommentarerna valde jag att stänga av och inte vara trevlig, för det hade jag försökt vara från början. Mina kompisar stod mest där och fnittrade lite, för de blev liksom jag väldigt ställda och lite förvirrade av situationen, men det var inte heller något bra stöd för mig. Självklart tycker de i efterhand att jag överreagerade - men de är också tonårstjejer som passar perfekt in i normen och de fick istället höra att de såg bra ut. Jag fick höra "glasögon och långt hår, du ska väl vara den smarta då?". Inte okej alls.
 
   Nämnda kille vänder sig till mig igen, då jag är riktigt förbannad på honom, och säger "ni är singlar allihop va? Du Blondie" - ja, han kallade mig Blondie, jag fick jobba lite för att inte ge honom en riktig känga - "vill du gifta dig med mig? Vi kan producera femhundra barn och sälja dem och flytta till ett hus i afrika" - hur kan man gå fram till en främling och bete sig sådär? Jag tycker det är helt vidrigt och oförskämt. Nu i efterhand känner man ju att man borde ha ignorerat honom från början, problemet är bara att man är för snäll och för artig för att göra så.
 
   Om någon är i Stockholm och en tonårskille ni inte känner springer fram för att försöka prata med er - ni är härmed varnade. Jag tycker alltid det är obehagligt att vara ute bland mycket folk, eftersom jag till viss grad lider av både torgskräck och social fobi, och nu kommer jag tycka det är ännu värre. Det finns tamefan en gräns för hur man kan bete sig mot andra människor, särskilt de man inte känner och inte vet något alls om.


Charlotte Snowborn

Men herregud vilken människa! Det är väl självklart att man inte gör så, dels för att man bara inte ska göra det, men också för att han inte har en aning om hur prsonen/erna kommer att reagera. Jag skulle fått total panikångest och stängt av om något sådant hände mig. Trist att en del människor tycker att det är helt okej att bete sig så gentemot en total främmande person. Hoppas dravlet han hävde ur sig rann av som vatten på en gås, eller i alla fall inte gjorde någon större skada.

Svar: Jag är arg, och jag var lite stissig så länge jag var kvar i stan, men i övrigt är det bra, I guess. Är bara så sjukt förbannad över att han tyckte det var okej att bete sig så - om han inte hade pikat mig hade jag bara tyckt att han var lite speciell och rätt rolig, för han hade en viss charm. Vissa saker är dock långt ifrån okej att säga.
Esmeralda Silverforce

Sabrina Eastforest

Har inga ord att beskriva såna idioter! Jag bor själv i Stockholm (mitt i stan) men har aldrig varit med om något sådant. Kanske för att jag aldrig går till stan. Jag har glasögon själv dock använder jag för det mesta linser för jag tycker det är skönare men jag förstår vad du menar.
Låt dem fåna sig och se ut som idioter inför alla andra för det är just det dem är :P Ta inte åt dig Esme alla är vackra och olika!

Alicia Starnight

Herregud vad respektlöst, att alla tar olika på saker och ting och alla duger som de är. Finns en gräns på vad som är okej och inte okej att säga.

(Jag råkar bo i Dalarna också asså haha, idiot)

Abbie McFall

Respektlöst, råkade hända mig med, dock inte så stöddig och irriterande som du beskrev den personen du blev bemött utav, feeling you.

Siri

Fy fan, en sådan typ. Brukar hända mig då och då när jag är ute med mina tjejkompisar, men om en av mina killkompisar är med händer det aldrig - känns lite jobbigt att man ska behöva ha med sig en kille för att slippa sådant.

Och det är superdrygt när folk går på ens sätt att klä sig, ha sitt hår mm. Hände en gång (i England då) att en kvinna kom fram och berättade för mig att mina "shorts are very short" och att man inte borde ha på sig sådana. Det var alltså inte alls speciellt korta shorts och alla mina kompisar hade lika korta. Ugh.

Maggie

Fy... Piiiiip. Alltså hur tänker vissa människor. inte ok! Men om det hade varit jag så hade jag gett honom en hård smäll på käften XD

Cookiecat - Rödhårig gamerbrud

Jag som tänkte åka in till stan idag, så får man höra att det springer runt sådanna typer.. Ush och fy. Experiment eller inte, man måste faktiskt tänka på hur andra reagerar på det man gör & säger.

Sofie Dolphinknight

Usch som man kan bete sig! Jag skulle nnog sprungit därifrån på en gång faktsikt, men sen är jag väldigt rädd för män, det låter väldigt konstigt men men, dock har jag ingen social fobi ;)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.