Chrome Pointer

SSO på mobila enheter

   Som ni alla vet så går det i dagsläget endast att spela SSO på datorer. Telefoner och plattor är bara att glömma i dagsläget, men många hoppas ju på att spelet ska komma till dessa mobila enheter. Personligen har jag inget emot att bara ha tillgång till SSO via datorn - då jag väl är borta från datorn är det ju rätt skönt att "slippa" fundera över ett onlinespel. Men, det finns två saker på mobila enheter som jag skulle tycka vore jättebra att ha tillgång till.
 
   Den första är en skötselfunktion. Tänk typ som en smartphone-app där man kan logga in på sitt konto för att sköta om sina hästar via telefonen. Jag är en sån som numera alltid glömmer bort att sköta hästarna, och eftersom jag ofta kommer på det samma sekund som jag har klickat på "Logga ut" så pallar man ju inte gå tillbaka in i spelet igen. Tycker bara att det vore så sjukt praktiskt, att kunna logga in på mobilen och sköta om hästarna via några knapptryck. Tänker mig att man i den appen skulle kunna köpa mat åt hästarna också, om man inte har nog med mat i ryggsäcken.
 
   Den andra är en chattapp. Första gången jag hörde om idén (det här är alltså inget som jag har hittat på själv) tänkte jag "det är nog inget som jag skulle ha någon nytta av, men andra skulle nog tycka det vore jättekul". Nu har jag dock ändrat mig och skulle jättegärna ha en chattapp där man har tillgång till Vän- och Klubbchatt. För hur lätt är det att få tag i folk som inte är online egentligen? Då vore det ju superpraktiskt att kunna skicka iväg ett meddelande med telefonen, utan att för den delen behöva ge ut sitt telefonnummer (eftersom man verkligen inte ska ge ut sitt nummer hur som helst till människor på nätet). Känner själv att jag jättegärna skulle vilja ha alternativet, om jag nu verkligen vill ha tag i någon i spelet. (Typ som då man vill tjöta böcker med någon - Siri, jag har läst ut Clockwork-serien och får tillgång till CoHF i morgon, whooop!)
   En sak som jag också tycker skulle vara en viktig del av den chatten vore att blockeringslistorna från SSO följer med i appen. Om jag t ex har blockat Spelare1 och alltså inte vill att hen ska kontakta mig, då ska Spelare1 inte heller kunna ta kontakt med mig via chattappen.
 
 
   Om det någon gång i framtiden blir så att hela SSO blir tillgängligt på t ex mobil (vilket jag just nu är lite skeptisk till, eftersom det inte skulle kunna se likadant ut med upplösning, grafik, uppbyggnad av spelet och allt) - det vore ju superkul. Men, nu har man ju datorerna, som kan ta ganska mycket mer än en liten mobil kan. I dagsläget är ju smartphones väldigt mycket vanligare än den klassiska knapp-telefonen, och därför lär det ju bli någon slags smartphone-app om det nu blir något. Just en chatt-app skulle vara så sjukt bra tror jag, och jag hoppas att något är i görningen för mobilernas skull - det är ju ändå många spelare som önskat sig att kunna få tillgång till spelet över mobilen!


Rännan Blåbro

Håller helt med dig på den punkten, att om SSO kommer som app till mobiler så är det en app där man kan logga in på sin konto och sköta hästarna och dessutom chatta!

Lily M

Jag tycker att det skulle vara jättebra att kunna logga in via min mobil/ipad och sköta hästarna, då jag ofta gör samma misstag som dig och kommer på det när jag loggat ut. Men en sak jag tänkte på var hur man skulle kunna styra utan tangentbordet. Kanske det skulle kunna finnas en slags knapp som man "drar" åt det håll man vill gå åt eller om man har ett trådlöst tangentbord (funkar via bluetooth) som man styr med. Det skulle i vilket fall vara superbra om det kommer någon gång i framtiden tycker jag! :)

Lexipexi muppen 8v

Jag älskar clockwork serien, den är såå bra ♥ och cohf är underbar den med! :3 Men clockwork serien kommer alltid vara nummer 1 <3

Siri

Vad tyckte du? :D Jag tycker Clockwork Princess slutar så himla sorgligt (vill inte spoila för någon men du kanske fattar vad jag menar) :((( Wihiii! COHF var asbra och den är jättetjock vi pratar dubbla storleken av tidigare böcker här!

Och (jag har ingen att prata böcker med, det kanske märks) hon skriver två nya serier just nu, The Dark Artifices som kommer handla om Emma Carstairs och Julian Blackthorn (du får reda på mer om dem i COHF) och en som heter The Last Hours som handlar om karaktärerna i TDI's barn!! De kommer ut 2015, först första boken i The Dark Artifices , sen första boken i the last hours, sedan andra boken i TDA osv osv. Varannan alltså!

Och för att kommentera på ditt inlägg - en mobilfubktion för vän och klubb hade varit perfekt! Särskilt som jag knappt har tillgång till dator just nu och jag saknar er galet mycket!

Svar: Asså den var såååå bra! Dock så gillar jag TMI mer än Clockwork-serien, men det var ju klart värda böcker! Höll typ på att dö av glädje då Magnus nämndes från början, himla underbara karaktär!

Oooh, härligt med fler böcker! Nu ska jag läsa CoHF i lugn och ro då jag kommer hem (fick låna den från en kompis som också råkade vara i Skånelandet), men jag återkommer för att tjöta mer då jag har tagit mig genom den :D
Esmeralda Silverforce

Siri

Ja jag gillar klart TMI mer, vet inte riktigt men jag tycker Clockwork serien är lite.. Tung och jobbig. Och dessutom JACE OCH CLARY. Bästa. Paret. Någonsin.

Svar: Asså det är ju i princip Jace och Clary jag läser för, trots att jag ÄLSKAR Magnus (och jag har hört rykten om att man en gång kommer få höra varför han är portad från Peru, vilket verkar vara en intressant historia...)
Esmeralda Silverforce

Siri

Det har kommit 10 (eller något liknande) korta historier om Magnus som e böcker och de kommer i pappersform i november i år, de kallas The Bane Chronicles! Där får man lite Malec och man får veta varför han är portad från Peru :D

Svar: Åååååh så åzum!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.