Chrome Pointer

Otroligt gammalt

   För flera år sedan ville jag försöka printa ner SSL på papper. Liksom skriva ner hela handlingen, men göra det lite mer personligt på vägen, blanda spelen med de två serietidningar som kom ut. Jag kom inte så långt, kan jag ju säga, fastnade efter en sådär 1000 ord. Men jag tänkte dela med mig av inledningen jag skrev. Dokumentet ändrades senast i augusti 2012 - tror att just det här stycket är minst ett år äldre än så. Är iaf ganska bergsäker på att jag skrev det här innan SSO öppnade.
   Nu har jag faktiskt utökat texten lite sedan jag återupptäckte den för en månad sedan, men jag tror inte att den kommer få se dagens ljus. Just det här stycket tycker jag ändå att jag kan dela med mig av.
 

   Natthimlen var klar och stjärnfylld, och gläntan i skogen, hemlig för de flesta, badade i månljus. Stencirkeln, uråldrig och sliten, syntes nu i sin fulla glans.

   En vanlig människa hade säkert beskrivit gläntan som ett slags Stonehedge. Stenpelarna stod stadigt nedkörda i marken i ett symmetriskt mönster och i cirkeln i mitten, i alla hundratals småstenar som lagts exakt rätt för att få fram det vackra mönstret, syntes konturerna av de gamla Ödesryttarna och deras springare. Konturerna var blåvita av ljuset, och då en stjärna sköt över himlavalvet lyste de för några sekunder upp i en eldgul färg.

   Den där mystiska blåvita färgen den återgick till då stjärnskottet försvann hade även den lilla ekorren som satt framför den cirkelformade bilden i marken och granskade den. Ekorren lade huvudet på sned, som om den tänkte på något, och kliade med en liten tass på magen med små lila mönster.

   ”Stjärnan är alltså påväg”, hördes en vagt maskulin röst, som mot all förmodan verkade komma från ekorren. ”Det var då på tiden. Om Garnok återuppväcks är Jorvik i fara. Men om hon inte hinner… Hennes springare måste få leva. Hm…”

   Ekorren hoppade upp från sin plats och klättrade snabbt och smidigt upp på en av stenpelarna, med god utsikt över bergskanten. Hela halvön bredde ut sig framför honom, med några få ljuspunkter från flygplatsen.

   ”Om Garnoks generaler hinner före till springaren är allt hopp ute. Skynda dig… Lisa.”Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.