Chrome Pointer

Bokutmaning, Dag 5 - Harry Potter

   Alla har hört om Harry Potter-serien på något vis - nån kanske har läst en enstaka bok, någon har sett ett par filmer, en annan är helt frälst och vet allt som går att veta om den magiska världen som fortsätter breda ut sig än mer trots att serien är avslutad. Om man inte har läst dessa fantastiska böcker har man missat något och eftersom det statistiskt sett bör vara så att åtminstone några läsare här på bloggen inte har läst böckerna - here goes. (Jag baserar det mest på att INGEN av mina fyra svenskalärare under de sista fem åren av min skolgång har läst böckerna. Skamligt- särskilt då de väljer att läsa Twilight istället.)
 
   Världen är fylld av magi - magi, och människor som är för blinda för att se den. De människor som inte kan bruka sig av magi kallas för Mugglare av häxor och trollkarlar, som gömmer sina förmågor så gott de kan för att få leva i lugn och ro. Alla tycker dock inte att det ska gå till så - genom världshistorien har flera magiker försökt nedgradera Mugglarna till varelser som inte ens är värda att leva. Den senaste i ledet är Lord Voldemort, som anser att endast de från rena trollkarlsfamiljer är värdiga människor. I sin jakt på sin utopi jagar han ikapp familjen Potter och dödar dem, men då han försöker döda familjens ettårige son Harry slår något snett och Voldemort tappar plötsligt all sin kraft.
   Harry, nu föräldralös, växer upp hos sin mosters familj, endast bestående av Mugglare. Att han är en trollkarl och att han är världsberömd för en händelse han inte ens minns är något han aldrig kunnat drömma om innan han blir kallad till skolan Hogwarts för att lära sig bruka magi.
 
 
   Genom sju böcker, åtta filmer och en herrans massa merchandise och spel får man inte bara följa Harry Potter och hans närstående, utan man lär känna trollkarlsvärldens historia och seder. Informationen som ibland ger mer än man någonsin kunnat önska kombinerat med J.K. Rowlings sätt att kunna återberätta Harrys skolgång på ett varmt och inbjudande manér gör att man känner sig som hemma och man blir nästan tom inuti efter att ha avslutat en bok. Filmerna ger mycket - men om du inte har läst böckerna har du missat så mycket värme, glädje, kärlek och karaktärsdjup. Dessa böcker måste läsas!
 
   För er som är ute efter mer:
 
   Pottermore
 
   Pottermore är J.K. Rowlings nuvarande projekt, där det med jämna mellanrum kommer upp ny information om den magiska världen. Inte bara får man lära sig mer om lagar och historia, utan ibland kan det även komma upp tidigare okänd information om karaktärer från böckerna.
 
   Voldy den II Hitler, eller Voldemort besökte aldrig Treblinka
   Mitt slutprojekt i skolan bestod av en jämförelse mellan Lord Voldemort och Adolf Hitler i uppsatsform. Uppsatsen säkrade högsta betyg för min del och fin respons har rullat in från håll och kanter. Vid intresse av att läsa uppsatsen är det bara att mejla mig! (Gäller endast till måndag 14/7)


Kailey Yellowborn

Håller med! Enligt mig så är Harry Potter lätt den bästa bok som har skrivits! Älskar både serien och filmerna och kan rätt mycket haha ;) ett tips är att läsa boken Fantastics beasts and where to find them, som är liksom från Harry Potters värld! Den ska även komma på film! Förlåt för lång kommentar ;) Älskar din blogg!


Svar: HP-böckerna är så sjukt episka och jag ÄLSKAR hur allt fortsätter även nu då serien egentligen är avslutad. Är glad att jag har dator igen, så att jag kan följa VM i Quidditch på Pottermore! Och yes, Fantastic Beasts är verkligen en fantastisk bok, de små handskrivna tilläggen i boken är verkligen guld värda! Tack så mycket, dessutom :)
Esmeralda Silverforce

Capucine Papapoulos

Vilket sammanträffande. Har varit utan internet i ett par dagar och kollar igenom en massa bloggar nu. Under dessa dagarna började jag faktiskt med ett projekt som jag tänkte hålla på med i sommar. Har läst alla böckerna på svenska för länge sen, men projektet i sommar blir att läsa alla på engelska. Har hunnit till trean såhär långt, så det är de tjocka kvar. Får se om jag hinner läsa ut alla innan sommaren tar slut nu när jag har internet. ;)

Emily Greenmountain

Jag älskar verkligen Harry Potterna böckerna just nu. Innan var jag inte så intresserad av dom, för att...? Jag vet fakiskt inte. Men nu är det dom bästa böckerna som finns. Filmerna är ju också otroligt bra, dom är verkligen spännande och fartfyllda med massor av magi. Mina favorit filmer/böcker är nog Fången Från Azkaban och Dödsrelikerna del två.

Sophia Puppyheart

Nu har jag alltså fastnad i Harry Potter träsket och avgudar det. Vet att det här är från 2014 men du skriver att dina lärare valde Twilight istället. SNÄLLA säg att du har läst åtminstånne en bok sedan du skrev det här inlägget? Annars får du faktiskt masa dig i väg till närmaste bibliotek och genast låna! Kommer det fram att du inte har läst Hunger Games heller vet jag faktiskt inte vad jag kommer ta mig till.

Svar: Jag AVSKYR både Twilight och Hunger Games. Har läst alla böckerna dessutom, så jag kan lätt dra upp några försvarstal! (Om man ska snacka skit om något kan man lika gärna se till att man vet vad man pratar om!)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.