Chrome Pointer

Bokutmaning, Dag 2 - The Spiderwick Chronicles

   Spiderwick är en serie böcker som riktar sig mot lite yngre läsare, men det är böcker som lyfte mitt intresse för genren Fantasy samt mytologiska varelser, och därför tycker jag absolut att de är värda en plats här. Då är det de fem äldsta böckerna som ligger i fokus.
 
   Syskonen Grace - nioåriga tvillingarna Simon och Jared samt deras trettonåriga syster Mallory, flyttar tillsammans med sin mamma in i en gammal herrgård som ärvts från gamla släktingar. Redan första kvällen hittar barnen ett hemligt rum, och råkar göra sig ovän med husvätten Tråckeltum, som skött om huset i många år. De upptäcker snart att den specielle Tråckeltum inte är den enda mystiska varelsen i krokarna och en helt ny värld av magiska väsen och oknytt sprider sig framför barnen då de försöker komma fram till vad som hände deras anfader Arthur Spiderwick, som försvann från herrgården för många år sedan.
 
 
 
   Det här är mer barnböcker än ungdomsböcker, men jag älskar de här böckerna, det gör jag verkligen. Böckerna är skrivna av Holly Black och Tony DiTerlizzi, som också bidragit med fantastiska bilder som går att hitta genom böckerna. Jag som både som barn och nu hade och har dåligt bildminne älskar de fina bilderna, som hjälper att visualisera inte bara vad som händer, utan också hur de konstiga vidundrena ser ut. Böckerna är inte heller långa, vilket passar lite yngre läsare bra. Dock var de alldeles för korta för mig; jag kom igenom en bok på någon timme som liten och väntade sedan spänt på att nästa bok skulle släppas. Hur som helst så har man verkligen missat något om man inte har läst de här böckerna!
 
   Då Spiderwick ändå är på kartan måste jag också tipsa om Arthur Spiderwicks Fälthandbok Över Vår Sagolika Omgivning, en oerhört vacker bok som jag älskar att bläddra igenom. Om den inte finns i vanliga bokaffärer kan jag lova att den finns i Science Fiction-Bokhandeln. Den innehåller beskrivningar och vackra bilder över alla varelser som syskonen Grace stöter på i böckerna, samt många fler.
 
 
 
 
 
 


Rose Skystar

Kan du göra ett inlägg där du skriver alla online spel och pc spel du spelar.Behöver inte vara en stor förklaring på alla spel kanske bara några rader.

Svar: Jag spelar inget annat onlinespel än SSO och i dagsläget spelar jag inget annat pc-spel än SSL, SA och SS, men om jag börjat spela något annat kan jag dra ihop ett inlägg :)
Esmeralda Silverforce

Matilda Greenstone

Spiderwick finns också som film, jag tycker den är väldigt bra, dock är det ju så att om man läst böckerna ofta tycker filmen är sämre! :)

Svar: Jag har sett filmen men gillar inte riktigt att de har tryckt ihop så mycket i den - tycker böckerna är mer värda att nämna ^^
Esmeralda Silverforce

Matilda Greenstone

Jag kanske ska ta och läsa böckerna då isåfall :D
Har endast läst Fälthandboken. Wow vilka bilder!

anonym

det finns även tre böcker som heter bortom spiderwick, de är andra hubudkaraktärer, men jared och grace är med! :3

Svar: Är medveten om dem, men ville inte tipsa om dem eftersom jag inte har läst dem själv :)
Esmeralda Silverforce

anonym

själv fick jag ju bortom spiderwick först, så fatta inte jätte mkt ;p

men jag älskar fälthandboken riktigt mkt

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.