Chrome Pointer

Bokutmaning, Dag 1 - The Fault In Our Stars

   Om inte inte har hört om TFIOS har ni säkerligen hört om Förr eller senare exploderar jag. Det är nämligen samma bok - fast jag får lite spunk på översättningen. Hur som helst så är det en mycket omtalad bok som även har kommit på film nu under sommaren. Jag väntade länge med att läsa den, och det här var en bok som var omöjlig att lägga ifrån sig.
 
   Hazel Grace Lancaster återhämtar sig från cancertumörer som nästintill förstört hennes lungor, och då hon blir bra nog skickar hennes mamma iväg henne till den lokala kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Hazel tycker inte det är något vidare roligt, men en dag möter hon Augustus Waters, som har fått amputera ett ben men som nu är cancerfri. De finner snabbt varandra och deras drömmar tar dem tvärs över Atlanten, till Holland.
 
 
   Jag har bara läst den här boken på engelska och originalspråk är nog alltid att föredra, om man klarar språket. Boken är skriven av John Green, som berättar en relativt kort historia på ett varmt, roligt, kärleksfullt och sorgligt vis. Jag var helt mållös över flera delar i boken, bara för att de var så fantastiskt skrivna. Jag är en sån som väldigt, väldigt sällan blir känslosam av böcker (innan jag öppnade den här boken hade bara en bok under hela mitt liv rört mig till tårar), men den här boken väckte både glädje och sorg som fick mig att skratta och gråta omvartannat. Den bör absolut läsas - fast kanske inte ute bland folk, för att sitta och storgråta öppet över en bok kanske inte är helt önskvärt på t ex en badstrand.
 
 
   Jag har än inte hunnit läsa något mer av John Green, men det ska ändras på. Har nämligen både Looking for Alaska och Paper Towns som e-böcker, och har fått höra att båda ska vara riktigt bra. Ser fram emot den läsningen, för om de är ens hälften så bra som TFIOS så är de riktigt bra!


Rose

Skönt att veta att man inte är den enda som får spunk av den där översättningen x) Har själv inte haft turen att komma över denna bok, men jag har hört att den ska vara riktigt bra! Så det får väl bli en tripp till stadens bibliotek här i veckan :3

Rose

Å förresten; Är det okej om jag kör samma sak? :3 Alltså typ "lånar" din idé eller vad man ska säga ^^' Gudar, har verkligen förlorat min förmåga att kommunicera under sommarlovet..

Svar: Självklart får du göra det! :)
Esmeralda Silverforce

Danielle Mistake

Looking for Alaska är jätterolig och lite sorglig! Det finns många roliga karaktärer. Läs den! Absolut!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.