Chrome Pointer

Visuella fails

   SSO är ett jättehäftigt spel på många sätt. Men det finns en grej som är... ovanlig, för ett hästspel. Ganska utmärkande för både Star Stable och SSO dessutom, måste jag nog säga.
 
   Självklart pratar jag nu om vår avatar, ryttaren vi spelar som. För trots att hon (väljer att använda "hon" eftersom avataren rätt uppenbart är en flicka oavsett vilket kön man har bakom datorn) är en duktig ryttare så håller hon på att trilla av hästen varje gång den tar ett hopp, och de där stigbyglarna... ugh.
   För er som inte spelat Årstidsryttarna så var ryttarens sits relativt askass även där. Tyglarna var ute på egna äventyr, ryttaren såg inte ut att passa alls i sadlarna. I den lite snabbare galoppen stod ryttaren upp i fältsits, men stigbyglarna hängde under hennes fötter. Det såg urmysko ut.
   Här har ni ett trevligt exempel på den saken.
 
   Jag har spelat många hästspel genom åren, men bara Star Stable hade den där egenheten. I alla andra spel jag har kommit över kan ryttaren hålla i tyglarna och sitta i sadeln. Okej, Full Fart i Stallet kanske inte var det snyggaste exemplet, men trots att tyglarna bara var delvis animerade (och delvis påmålade direkt på hästen) så höll ryttaren i tyglarna.
   Så då SSO öppnade tänkte jag typ "nejmen hallelujah, nu har väl sisten rättats till!" Nope. Ja, ryttaren håller i tyglarna, det var ju helt fantastiskt tyckte jag. Men sen i skritt, trav och galopp... tyglarna kan jag leva med. Jag gillar inte att de hänger och slänger för att de är så sjukt långa, men då de väl är i sitt... "nedsänkta" läge, så ser de ju faktiskt riktigt bra ut. (Kan säga att det är den största anledningen till att jag bara klarar av att fota hästar i galopp under ett visst språng - tyglarna behöver ju också se vettiga ut.)
 
   Här är ett gränsfall imo - jag gillar inte hur tyglarna ser ut här, men jag var för lat för att redigera dem.
 
   Okej, tyglarna är avklarade. Nu går vi till stigbyglarna. De är mycket, mycket bättre än de var i Årstidsryttarna, men de är fortfarande långt ifrån perfekta. Ryttarens fötter åker ofta in och ut ur stigbygeln, och då är det alltså genom den solida ytan foten åker. Varför? Ja, det är väl typ för att ryttarens ben är vridet på så sätt att foten sticker ut. Jag gissar att det är svårt att få karaktären att sitta på ett snyggare sätt, för annars hade nog det här åtgärdats för evigheter sedan. Stigbyglarna ser alltså fortfarande inte ut som de ska i förhållande till ryttaren, och westernsadlarna... ååh, jag ska inte ens börja gällande dem. Eller jo, på ponnyerna och araberna ser de åzum ut. De är dock i desperat behov av ev fix då det kommer till övriga hästar, för då är stigbygeln... ja, nånting.
 
   Nu kommer vi in på den sista saken - sitsen. För att vara lite mer exakt menar jag hoppsitsen. Yup. Precis som i Årstidsryttarna kan vår avatar knappt hålla sig kvar i sadeln då det kommer till ett språng över ett hinder. Det var, och är, jag rätt besviken över. Det gick ju ändå ett antal år mellan Årstidsryttarna och SSO, jag hade hoppats att den grejen faktiskt hade åtgärdats. Nu tycker jag nästan att den ser värre ut, och det är ju himla trist.
   Jag tänker fortsätta hoppas på att ryttarens hoppsits någon gång blir... bra. Det gäller ju att SSO-teamet faktiskt fixar till den då. Just nu känns det dock ganska avlägset - de lägger antagligen sin tid på nya funktioner och liknande för framtiden istället. Jag kan tycka att det ibland blir för mycket, att det vi redan har glöms bort i ett nästan ofärdigt läge medan nytt innehåll tillkommer hela tiden. Med det menar jag t ex gruppfunktionen, som bara kan ta fem spelare, och klubbfunktionen, där många klubbar skulle behöva kunna skicka klubbmejl samt låta andra spelare läsa deras klubbinfo innan de faktiskt går med i klubben.
 
   Det där var ungefär det jag har att säga om saken. Vad tycker ni om dessa visuella fails?






Moa Ponyforest

Jag tycker att hoppstilen ser fail ut, i själva hoppet ser det ju hyffsat bra ut men när man landar är det som att ryttaren typ "kastar med händerna" ser det skitfailat ut. Jag tycker de borde göra så att det ser mindre fail ut. :)

Myra R

Man har väl blivit van men när man ser andra spel när ryttaren hoppar blir man minst sagt bitter. Ryttaren flyger ju ur sitsen och händerna.. Ska vi inte tala om. Vet inte hur dem tänkte där.
Precis, känns som att de blir lite uppslukade av att fixa nytt innehåll i spelet hela tiden istället för att kolla om det är något i grunden man kan förbättra. Jag stör mig faktiskt rätt rejält på sättet dem hoppar.
Sedan stigbyglarna.. När ryttaren sitter på hästen, varför inte haka fast stigbyglarna, lite som med tyglarna, så de befinner sig i fötterna hela tiden?

Svar: Instämmer, har också tänkt på stigbyglarna. Jag fattar om det blir jobbigt med westernsadlarna, eftersom de har annorlunda stigläder, men med övriga sadlar borde ju det inte vara ett problem? Sadeln kan ju bli en "förlängning" av ryttaren då den väl kommer upp i sadeln, eftersom hästen ändå inte ska kunna röra sig utan en ryttare.
Esmeralda Silverforce

Brigitta Highcamp

Gåta: Vad är det som är långt och har gult på sig? Svar: en grillad korv med senap!x3 jag är sämst på humor <3

älskar din blogg <3<3<3

Maja Flowerhill

Älskar din blogg!

Brigitta: wut xD

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.