Chrome Pointer

Fyra cirklar, fyra inriktningar

Inspiration till det här inlägget kommer från Charlotte Snowborn.
 
   I SSO har vi än så länge mött Solens Cirkel och Åskviggens Cirkel. Solens Cirkel bringade druidträningar (som jag verkligen saknar i efterhand) medan Åskviggens Cirkel bringade en mycket mer fridfull uppgift - att stänga portaler till Pandoria. Men är inte det lite konstigt? Efter vad vi minns från Starshine Legacy är det ju Solens Ödesryttare som kan röra sig mellan världar, medan Blixtens Ödesryttare är den enda med en offensiv kraft - vilket mer liknar de aktiva övningar vi känner till från druidträningen. (Jag är ju btw uppvuxen med SSL så i mitt huvud heter de Ödesryttare, Soul Riders känns bara feeeeeel)
 
 
   Titta så stiligt. (Bilderna kommer från SSL2 och går även att se på Ödesryttarnas sida på SSO Wiki)
 
   Jag tycker det är fler saker som inte riktigt stämmer in i druid-grejset. Eller, fler saker som jag reagerar på. Trots att vi hade två Ödesryttare som kutat runt i spelet under lång tid så... var det en annan Cirkel vi först mötte. Anne har vi aldrig sett i SSO, men det var ändå hennes Cirkel som vi först fick jobba med. Okej, på ett sätt kan jag nog förstå att Solens Cirkel kunde kännas relevant eftersom vi hade Elizabeth Sunbeam (<-"Solstråle") som ändå basade över Cirkeln, men jag hade faktiskt verkligen hoppats på att nästa Cirkel vi då fick möta skulle vara Stjärnans.
   Jag undrar om det är lite "av misstag", det här med att Åskviggens Cirkel ska stänga sprickor. Om det var typ "Hoppsan, det var egentligen en annan Cirkel som skulle göra det här men vi kör nu". Kan bara inte låta bli att undra över det.
 
   Vi har alltså två Cirklar vi inte vet något om än. För visst känns det rätt uppenbart att det kommer två till? Men jag är riktigt nyfiken över vad de kan handla om. Lindas krafter är om att se det förflutna och framtiden, i visioner, och Lisa har helande krafter. Lisas krafter syntes inte mycket i SSL (typ tre gånger under alla fyra spel), så jag hoppas att de syns bättre nu - men jag undrar verkligen hur fasen det här ska gå till. För det känns ju inte vettigt att vi ska få uppdrag som bara gäller "nu ska du få en syn" eller "traska ut i skogen och hela en fågel".
   Det gör att jag är änu mer tagg och nyfiken på nya uppdrag, för jag undrar verkligen hur det här ska bli. Det kanske inte alls blir druidträningar eller uppdrag som har med Cirkelns huvudsakliga inriktning att göra - precis som att Solens och Åskviggens inte riktigt var som man tänkte sig. Fast just nu vet vi ju inget, så vi kan bara spekulera.
 
   Har ni några tankar om saken?






Siri

Jag undrar verkligen hur Månens Cirkel (det låter en aning underligt) kommer funka - syner är ju nr ett där, men det kanske finns andra krafter?

Svar: Ja, det kunde ju vara en förklaring - fast isf skulle jag nog ändå bli liiite besviken, för jag är så insnöad i SSL x)
Esmeralda Silverforce

Elizabeth Silverfield

Jag har själv tänkt lite på det, men bara lyckats komma fram till någon flummig teori om att "Jamen jamen öppna portaler det kanske kan liknas lite med att typ öppna ögonen inför en ny värld och det kanske hade varit värsta kriget att stänga en pandoriaportal om man gjorde det i verkligheten" utan kommatecken. Och det känns inte som någon bra teori. Så lite ogenomtänkt verkar det ändå, att "byta" krafter sådär, samt att ha med en cirkel där vi inte har sett Ödesryttaren som har själva tecknet alls. Så jag måste hålla med.

Charlotte Snowborn

Angående portalerna så tyckte jag att det kanske hade passat lite bättre in i solens cirkel, med tanke på att det ändå är Anne som är så hårt förknippad med Pandoria. Å andra sidan kan sprickorna kanske ha varit en mildare form av att stoppa skuggvarelser, men att det helt enkelt var enklare att stänga en spricka eftersom skuggvarelserna borde skapat större panik än några rosa sprickor (även om jag nog kan tycka att bybor borde reagerat på det, nevermind.. =P).

Månen tror jag är den klurigaste, det är en sak med synerna om vad som har hänt, men att se framtiden kan vara knepigare då det kommer att spoila kommande uppdateringar. Möjligtvis kanske det är något de löser med syner här och nu, ungefär som Linda hade vid vattenkraftverket i SSL. Dagligen så får man en syn och ska sedan lista ut var, även om det kanske inte är att desarmera en bomb varje dag, men enklare saker som att hitta och rädda ett bortsprunget får från en klippa eller liknande.

Stjärnan är den knepigaste just eftersom Lisas krafter aldrig hade en stor uppmärksamhet egentligen, jag upplevde det mest som en start på storyn och visade på bandet mellan ödesryttare och häst. Men det skulle säkert kunna vara något så enkelt som att faktiskt hela en igelkott, och kanske mer dialog med sin häst, jag är osäker.

Oavsett så är jag rätt fäst vid min teori om att ens karaktär är en reinkarnation av Aideen och att det är det som gör att man har tillgång till alla krafterna.

Cornelia Wolfknight

Håller helt med dig det där med soul riders. Första gången jag hörde det blev jag besviken och bara aha nu kommer detta spelet bli mycket mer likt årstidsryttarna.

Men nämns det inte i spelet att Anne är fången någon stans. Men Lisa har jag inte hör ett skymt av.

Annars har du en fantastiskt bra blogg och älskar att du vet spelets grund (ssl och ss)

Svar: Jo, både Lisa och Anne har nämnts i spelets dialoger - är ganska säker på att Lisa ska vara någonstans i Grådaggsbergen. Anne å andra sidan ska ha försvunnit under en dressyrtävling i Frankrike två år innan spelstoryns början.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.