Chrome Pointer

Mindre utvärdering - den nya Global

   Nu har vi haft den nya Globalchatten i snart tre dagar. Vissa tycker det är underbart, för det är nästan som den gamla Stall-chatten. Andra hatar den nya chatten, och vill ha tillbaka Global såsom den var förut.
   Jag kan tycka det är lite tomt ibland. Då klubbchatten är tom och jag kutar runt och gör stallsysslor finns det inget "extra" att titta på längre. Jag vet, jag har alltid varit en av Globals hårdaste kritiker - men det är inte själva chatten som varit mitt problem. Mitt problem är vad som finns i chatten. Att kunna se Global överallt har jag tyckt varit bra, det går att snacka även fast man är på språng (som jag sagt innan så har det ofta varit en väldigt trevlig stämning i Global på vardagmornar). Nu blir det en konstig övergång, man har inte en aning om vad som händer i chatten om man lämnar ett område. Man kan missa meddelanden, vilket kan skapa missförstånd och det har ju bevisats igen och igen att många i Global bara är där för att starta bråk. Det märks.
   Jag gissar att denna övergång var SSO's sätt att säga "vi vill göra något åt allt trassel i chatten men vi har inte en aning om vad vi ska göra så vi skär ner på chatten istället". Det känns lite som att problemet grävs ner som en landmina, och när som helst kan någon kliva på den och allt är galet igen. Man bara gömmer problemet istället för att faktiskt ta itu med det.
   Mitt stora hopp är att de försöker fixa moderatorer på något vänster, men att de under tiden bestämde sig för att skära ner chatten i hopp om att det ska lugna sig lite. Dömande utifrån vad jag har sett (vilket, mind you, inte är mycket, eftersom jag missar väldigt mycket av vad som händer där då jag springer runt i Jorvik) så är det mer reklam än någonsin i chatten just nu. Jag kommer alltså undvika den framöver, för reklam är störande för min spelupplevelse.
 
   Sedan jag började spela SSO har det hänt två-tre gånger att det släppts varningsmeddelanden som säger "var rädd om ditt konto", och "om någon går in på ditt konto och mobbar någon annan blir du avstängd". Just det där sista har jag verkligen reagerat på - för ALDRIG har det kommit ett varningsmeddelande där det står "om du beter dig illa i chatten och mobbar någon blir du avstängd". Jag tror att bristen på sådana påminnelser är skadlig. Precis som att det ibland påminns om att vi ska vara rädda om våra konton (vilket btw är JÄTTEBRA, sådana påminnelser behövs nästan ännu oftare) bör det absolut påminnas om hur man ska bete sig mot andra och vad som är och inte är tillåtet i spelet. Vad är spam och varför är det inte tillåtet? Till vilken längd får jag gå för att göra reklam? Vilka samtalsämnen är inte tillåtna? Igår var det t ex en tjej som bad mig om mitt telefonnummer. Såvitt jag vet är det inte okej att fråga efter - nu är jag myndig och lite klokare än många små barn och vet att om någon frågar mig efter mitt mobilnummer och sedan ber mig om min spelinloggning så anmäler jag den personen.
 
   Jag säger såhär - Bra gjort SSO-teamet som åtminstone försöker göra något åt chattfrågan, men se till att era medlemmar vet vad de får och inte får göra i ert spel.






Myra R

Känner helt klart också så, att skära ner chatten inte löser problemet.
Dem måste gå ut i nyhetssidan och klargöra för alla vad man får och inte får göra i chatten. Dem måste visa att dem är medvetna vad som pågår. De ska också klargöra vilka konsekvenser olika saker kan få som man skriver.
Det som roar mig, eller kanske inte, är att i infon till föräldrarna står det Uttryckligen "chatten är fullt modererad" och jag nästan.. Kräks.
Moderering av chatten är något som Behövs i detta spel. Visst, det kommer ta resurser från dem och kosta men jag är inte så orolig. Är ganska säker att dem gör vinst ändå.

Svar: Instämmer helt! Jag vet inte hur många gånger jag har sagt saker i den här stilen förut, men... bara att fortsätta uppmärksamma saken tills något händer, antar jag!
Esmeralda Silverforce

Christelle Riverwood

Jag tycker inte alls om den nya ändringen av Global.. jag är ofta utanför områdena där chatten kan användas och nu händer det lixom inget, jag kan inte läsa när jag rider runt :(

Alicia Starnight

Tycker de borde skaffat moderater istället för att skära ned, jag brukar hålla koll där men nu kan jag inte ens titta eller försöka hjälpa till längre. Känns lite sådär, moderater plz.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.