Chrome Pointer

Vad innebär professionell?

Jag gillar oftast Instagram. Med "oftast" menar jag att jag gillar appen då dess användare beter sig som mogna och respektuppvisande individer. Det finns dock några grejer som andra säger som får mig att fundera ibland (och nu måste det här absolut inte vara negativt, det här är bara lite tankegångar).

   Vad tänker jag på just nu? Jo, dagens ämne är "Kan man vara en professionell Star Stable Online-spelare?". Det är nämligen fler och fler Instagramanvändare som lägger till "Professional SSO Player" eller en variant av det i sina profiler. Bara sådär på rak arm tolkar jag då det som ska tillhöra någon slags elit - för om jag slår upp "Professionell" i en ordbok får jag upp "[någon] som utför något yrkesmässigt och med skicklighet; som tillhör eliten inom ett yrke".
   Vad är då yrkesmässigt för en SSO-spelare? Hur är man en skicklig SSO-spelare? Bygger det på hur duktig man är på att toppa spelets topplistor i olika lopp? På hur duktig man är som en klubbledare? På vilken nivå man är i och hur många hästar man har? På hur duktig man är på att skriva, måla, redigera eller klippa videor utanför spelet? Eller ska det hela bygga på hur välkänd man är i communityt?

   Personligen skulle jag inte vilja använda mig av uttrycket "professionell spelare", för jag tycker det låter lite "fult". Jag tycker liksom det låter som att man kanske vill göra sig själv till mer än vad man är. Har jag rätt? Har jag fel? Jag vill gärna höra vad ni tycker om ämnet, för det här är något man nog kan fundera rätt mycket på.

(Ehum ja hej jag har min första riktiga rast på typ tre dagar och det bara kliade i fingrarna för att jag ville skriva något, heh - hästjobb är hårt jobb!)






Genevieve Nightbard

Njae. Nej. Skulle bara kalla någon professionell inom spel om det var någon form av yrke, något man drog in pengar på. Eller något.

"Hängiven spelare" eller "erfaren spelare" skulle jag hellre läsa, alla gånger.

Svar: "Hängiven" gillade jag. Skarpt. Mycket välformulerat i övrigt, som alltid! (Tycker att jag ibland får ut mer av dina korta svar än mina egna långa texter, haha) Kan inte göra annat än hålla med ^^
Esmeralda Silverforce

Genevieve Rainstone

Tror de som anvender uttrykket ikke helt vet hva det betyr... Er enig med deg!

Esther Westhill

Er utrolig enig med deg, føler det er et veldig misbrukt uttrykk, for har aldri skjønt hva de som bruker uttrykket legger i det å være en "profesjonell" SSO spiller. Forstår jo det at noen har spilt lengre enn andre, men hva gjør den personen mer "profesjonell" enn andre?.. *applaus for Esme*

Lilly Greenmountain

Jag såg en sådan profil idag och reagerade som du. Tyckte inte det såg särskilt imponerande ut. Blev lite provocerad av detta. Funderade på vad personen gjort för att kalla sig proffesionell.

Sofie Dolphinknight

ja, du har rätt i det. Alla går igenom exakt samma grejer i spelet, det finns inget någon kan göra bättre när det gäller storyn. Om man känner till varenda koordinat på hela kartan, kan massor om varje npc och kan berätta om alla uppdrag (gula som blå) i spelet, då är man, som Genevieve sa, en erfaren spelare. Så ser jag på saken.

Sofie Shyheart

Håller definitivt med dig, jag ogillar att dela in spelare i grupper som t.ex newbie, Proffs osv, det ser bara fel ut i mina ögon och ingen är bättre än någon annan på att klicka på knappar.

April Goldfall

Professionell sso spelare låter ju som att de skulle jobba med att spela typ på heltid, vilket ju inte känns särskilt rimligt. Oavsett hur "bra" de är på något/allt eller hur länge det har spelat osv så känns professionell som fel ord. Själv använder jag mig inte av instagram så jag har inte sett det här, men låter ju väldigt intressant att de valt att kalla sig så. Man kanske skulle ta och fråga någon på vilket sätt de anser sig professionella? xD Inte för att vara elak, påpeka att de inte är det eller något sånt, utan mest bara höra tanken bakom det :3

Svar: Haha, ja jag skulle nog också gärna veta om hur spelare kan anse sig professionella x) Vore kul att veta hur de tänker, om de har någon klok anledning eller om de bara tyckte ordet var coolt!
Esmeralda Silverforce

Veronika Dragonforce

Håller helt med dig, mycket bra inlägg!

Alice Beemountain

Att säga om sig själv att man är ''professionell'' låter som om man tycker att en själv är ''extra'' duktig på sso. Och vad menas då med att vara ''professionell''? Tycker ditt inlägg var väldigt bra, har faktiskt själv tänkt på detta ibland, när jag kollar runt på olika spelares IG sidor.

/Al♥

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.