Chrome Pointer

Funnen på YouTube

   Jag hittade följande video då jag spånade runt på YouTube nu idag. Tycker det är schyst med en profesionellt gjord topplista, trots att ett par av mina favoriter som absolut borde ha toppat listan inte ens är med.
 
 
   Nummer 25 - Saddle up with Pippa Funnell
 
   Nummer 24 - Disney Princess: Royal Horse Show - Ett spel jag har ägt, men jag verkar ha slarvat bort det. Kan iaf påpeka att de engelska rösterna är sjukt mycket mer irriterande än de svenska!
 
   Nummer 23 - Barbie and the Magic of Pegasus
 
   Nummer 22 - Barbie Horse Adventures: Mystery Ride - Ett av mina absoluta favoritspel som liten. Om Fraps samarbetar kommer jag spela in det :)
 
   Nummer 21 - Spirit: Stallion of the Cimarron
 
   Nummer 20 - My Riding Stables: Life With Horses
 
   Nummer 19 - Let's Ride! Riding Star / Riding Star 3
 
   Nummer 18 - Let's Ride! Dreamer / My Pony Club
 
   Nummer 17 - Secret of the Magic Crystals
 
   Nummer 16 - Ride! Equestrian Simulation - Jag äger spelet och avskyr det, haha... men alla verkar ju vilja se det ändå så jag kommer nog spela in det någon gång...
 
   Nummer 15 - Lucinda Green's Equestrian Challenge - Jag har aldrig spelat spelet men har hört många säga att det är det bästa hästspelet genom tiderna. Dock var det länge sedan jag hörde om spelet sist.
 
   Nummer 14 - The Sims 3 Pets - Tycker faktiskt inte att The Sims kan räknas som ett hästspel, expansionen till trots. Varför är den här ens med på listan?
 
   Nummer 13 - Ellen Whitaker: The Horse Mystery / Springdale: The Horse Mystery / Stallets hemlighet - Ni känner nog igen det här. Jag har planerat att spela in det framöver.
 
   Nummer 12 - My Horse Friends - Onlineversionen av Penny Girl.
 
   Nummer 11 - Planet Horse - Onlineversionen av Horse Life 2.
 
   Nummer 10 - Bella Sara
 
   Nummer 9 - Pony Friends 2
 
   Nummer 8 - Starshine Legacy 1-4 - Hur kan SSL hamna på åttonde plats? Topp tre minst borde det ligga i anser jag!
 
   Nummer 7 - Star Stable 1-4 - Topp tre anser jag. Minst.
 
   Nummer 6 - Barbie Horse Adventures: Riding Camp
 
   Nummer 5 - Ellen Whitaker's Horse Life / Horse Life 2 - Ja, spelet är bra (då det funkar) men det är inte SÅ bra.
 
   Nummer 4 - Imagine: Champion Rider / Petz: Horse Club
 
   Nummer 3 - My Horse And Me 2 - Samma sak som med HL2; SÅ bra är spelet inte.
 
   Nummer 2 - Pippa Funnell: Ranch Rescue / Petz: Horsez 2
 
   Nummer 1 - The Saddle Club / Grand Galopp
 
   Det Horsez 2 som finns med på listan här är btw inte alls det som jag spelar nu, men spelen heter ju olika saker runt om i världen.
   Nämen seriöst. Var är Riding Club Championship? Var är Horsez? Arvet från Rosemond Hill? Var är världens bästa hästspel Star Stable Online någonstans? Skamligt.
 
   Men det är kul med såna här listor ändå, för man ser nästan alltid något spel man inte har sett förr. Just de här kände jag igen, allihop, men sen har jag letat rätt mycket efter olika hästspel också.
 
   Har ni spelat några av de här spelen? Vad tycker ni om dem?






Mandy Applepie

Jag har spelat SSL 3 (det äger jag), Disney Princess royal Horse show (det äger jag också), och Sims 3 pets som jag spelat hos min kompis många gånger. Fast borde inte räknas som hästspel enligt mig heller. Asså jag menar även som det år ett expansions paket där hästar finns är 75% vanliga Sims utan djur -.-

Sofie Dolphinknight

Ride är ju bäst förutom jorvikspelen :D

Ava Nightroad

Åh, jag har letat länge efter en sådan här video! Det är så svårt att sammanfatta alla hästspel som har getts ut eftersom som du sa, spelen heter olika i olika länder :/
Jag har spelat/ har i princip alla spel :D (visar alltid stolt upp min hästspelskollektion för oförstående besökare) De enda jag inte har fått tag på är Barbie Horse Adventures och Lucinda Green´s Equestrian Challange, jag har bara sett den för PSP men den ska tydligen finnas för PC! Det borde verkligen finnas ett lättare sätt att navigera i hästdatorspel-världen. Den är otroligt rörig! Därför älskar jag dina youtubevideos, de styr upp röran ^^
Min topp 4 är iaf lite snabbt:
1. Full fart i stallet 2
2. Star Stable
3. Pippa Funnell, The Golden Stirrup
4. Starshine Legacy
5. Stallets Hemlighet

Egentligen skulle det bästa hästspelet vara en mix av alla, exempelvis Stallets hemlighet har den bästa skötseln. Pippa Funnell är otroligt välgjort och Star Stable tjusning är bra spelmiljö och storyline... Tänk om jag kunde få producera ett hästspel, min dröm verkligen. hehe när nu sluta jag skriva det blir en bok. ^^

Luna Snowwatcher

Åh, känner ju igen några av de här spelen som jag helt glömt bort. Man kanske borde ta och leta reda på dem igen

Angelica

Hej!
Har du någon aning vart man kan hitta imagine Champion rider/ Pets: horse club till pc? Har letat i flera år...

Svar: Föreslår att du Googlar!
Esmeralda Silverforce

Matilda Southtree

(Långt inlägg:/)
Ja, SSO BORDE varit med! Konstigt att det inte var med, fast... När gjordes den här? Kanske var innan sso fanns ute ;)
Men jag fattar varför starshine inte var så högt som du ville, efter att jag kämpat mig igenom (ja, KÄMPAT) så fick jag veta hur man sprang (man får aldrig veta det i första spelet :o) då spelade jag färdigt resten av spelen på samma dag :) Bonusbanan är ju bara hur tråkig som helst -.-
Och även starstable spelen fattar jag, jag har höstryttaren och hästarna är... Ja, inte så bra... Världen är för stor typ, tävlingarna för svåra, uppdragen för långt ifrån, osv...
Men de har inte tagit med ett enda webbside-spel, altså såna spel som tex: howrse, stallet.se och några till, vilket jag tycker är lite konstigt. Såna finns ju också, och där är ofta grafiken bättre, då det i många falla bara är stillbilder som man lägger ner mer tid på :)

Svar: Jag tror dock inte att den här listan skulle ha med webbläsarbaserade spel alls, eftersom de är en helt annan sak än de här spelen. Det är ungefär som att ha World of Warcraft och plockepinn på samma lista.
Esmeralda Silverforce

Eva Bunnyland

Har spelat SSL 3 och sett dig spela fler SSL och Star Stable. Tycker de är jättebra men SSL är lite farligt för mina nerver... Haha xD

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.