Chrome Pointer

Bortom Isenport

 Isenport. Stor, mäktig, på något sätt magiskt belyst av kallsten. Vad döljer den för oss?
 
 
   Vi vet att bortom porten bor ett skyggt folkslag som heter Kallterna. De har under många, många år avlat fjordhästar och vissa av dem är kunniga inom språk som Joriska och Klingon, förutom deras eget språk. Vi vet att de är intresserade av olika naturresurser i området och att isvesslor är ett populärt husdjur bland dem.
   Vad vet vi mer? Inte mycket. Det är nu spekulationerna kommer fram.
 
   Jag tror att det bortom Isenport ska finnas någon typ av snötäckt slätt där Kallterna lever i en enklare by. Jag tänker mig mer stora tält än stugor. Jag tänker mig ett eller flera vindskydd där Kallterna håller sina högt prisade fjordingar, en slags samlingsplats vid områdets mitt - kanske med något monument av kallsten.
 
   Det är svårt att tänka sig vad man kommer finna där, för det kanske är något helt annat än man trott. Kanske det är Nic Stonegrounds magiska dal med enhörningar och snömän? Vad tror ni finns bortom Isenport?






Alanis Moonstorm

Jag skulle älska om kallterna visade sig vara sjukt högteknologiska med en hel teknologi driven på kallsten. Är ganska leds på klichéen att isolerade och "naturnära" folk ska leva i vad vi klassar som primitiva samhällen. Jag menar, vi har ju redan sett kallstenslyktor, och vi lyckades dessutom skapa ett primitivt kallstensbatteri. Tänka sig vad människor som haft att göra med kallsten i över hundra år kan ha hittat på att lösa med dem! :D

Sofie Dolphinknight

Jag som älskar huvuduppdrag tänker liksom att det kanske är ingången till pandoria :D Vet att i SSL var det nån stig geom himmelen men det kan väl ändras. Jag bara fantiserar just nu.

Nadia Moonnight

Jag tror att den där hemliga dalen med enhörningar som Nic letade efter kan gömma sig där. Elsa Einstein sa ju också något i stil med "det är lika sannolikt som att det finns en gömd dal med enhörningar runt hörnet" när hon trodde att det inte skulle finnas något brev i brevlådan, men så visade det sig att det fanns ett brev i lådan ändå. Det kan ju förstås också vara så att fjordingarna är dom där "enhörningarna", men ändå ;)

Tilde Darkstorm

Jag hoppas att det kommer vara enhörningar eller pegausar till salu. Eller att kallterna behöver hjälp med något och så berättar dom en legend om typ enhörningar som man kan söka upp och sen så adopterar kallterna dom och sen går dom att köpa. men ännu coolare skulle ju vara att dom sprang fritt och att man kunde fånga dom :)

Capucine Papapoulos

Jag har faktiskt drömt om Isenport två gånger haha. Första gången var det som Williwonka's chokladfabrik fast täckt med snö och utan godis. Det var lustiga växter och byggnader och kallterna hade någon slags verkstad där de tillverkade saker med sina saker som vi samlat.
Andra gången var det mer som en snötäckt indianby. Små hyddor och hagar med Fjordingar. Lite som i filmen Spirit om jag kommer ihåg den rätt haha.

Mandel Äppelpaj

HAHAHA omg. Jag tror ju Kallterna men det skulle vara 3999 procent roligare ifall man kunde köpa enhörningar där ;)

Mandy Applepie (mandel äppelpaj)

Vet du en sak. För några nätter sen drömde jag att vi chattade på SSO och du berättade en värdekod som man fick 50.000 sc av!! Och man kunde använda den hur många gånger som helst! Skulle vara skitnajs att ha en sån på riktigt! B)

Sienna Silversmith

Hejsan ! Tror du att vi nånsin kommer att få träffa Anne och / eller Justin i spelet nån gång :) ?

Svar: Eftersom du säger "nån gång" gällande båda två blir jag lite osäker på hur långt du har kommit i spelstoryn, men jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer se mer av båda två framöver!
Esmeralda Silverforce

Gabrielle Northstar

Jag kan bara tänka Sagan om Ringen när jag ser Isenporten, så i mitt huvud ser det ut lite som i Khazad-Dûm innanför xD.
Men kanske att det är någon form av primitiv by med tipis gjorda av dinosaurieben, och en massa fjordingar överallt.:)

Andrea Dolphinlund

Jag har alltid tänkt att det är en lång mörk tunnel innan det kommer en till port. När man går igenom den ser det ut som typ innuti ett stort berg... Kallterna lever i grottor i väggarna, och längst in finns det som en jättestor slätt där det betar fjordhästar.

Clara

Älskar alla dina teorier kring sso och vad som döljer sig bakom diverse hemliga platser! Du har säkert redan tänkt på det men jag kom idag att tänka på Nics kylskåp som han beskrev som lite magiskt. Det är ju typ sådana stjärnor kring det tillsammans med rosa ljus precis som i de pandoriska sprickorna :) Tror du att det kan ha något samband? :) Tack för en toppenblogg!

Svar: Tack så mycket! Ja visst har jag tänkt på Nics kylskåp, men jag har inte kommit fram till en teori som är bra nog att skriva om än - vi får se om det lossnar snart ^^
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.