Chrome Pointer

Vad är definitionen av "känd"?

   Nej, jag tänker inte starta en ny debatt gällande "säger man känd eller igenkänd" - däremot undrar jag lite var gränsen går mellan känd och okänd.
 
   Jag har förstått att vissa anser mig som en av SSO's mest kända spelare i dagsläget. Jag blir dock förvånad då jag hör det, för då jag väl är inne i spelet är jag som vilken spelare som helst. Jag får random vänförfrågningar ibland (vilket jag antar att alla får, för sådana har jag fått från dagen jag började spela), jag blir inbjuden i grupper där folk kanske frågar "hej vill du gå med i min klubb?" eller säger "hej" och sen inte hörs av något mer etc. etc. Men det är faktiskt sällan, och då menar jag verkligen sällan, som någon reagerar och faktiskt känner igen mig som Esme SIlverforce, inte bara Esmeralda Silverforce. Eftersom jag under 99% av tiden jag spelar spelet är som vilken spelare som helst så ser jag mig ju själv som vilken spelare som helst. Däremot utanför spelet kan man få sig en liten boost, för det är där jag får höra reaktioner på ditten och datten. Men då jag väl spelar - då verkar ingen veta att jag existerar. Det är inget jag klagar över, missförstå mig inte, men då det är så mycket snack om kändisskap hela tiden så tycker jag det är en intressant grej, särskilt då jag har fått höra att många anser mig vara känd. 
 
   Vad tycker ni? Var går gränsen mellan okänd till känd? Vad krävs? Är det antalet besökare på en blogg, antalet visningar på en video eller hur mycket man syns inne i spelet? Jag har inga svar själv, och därför kastar jag istället ut denna fundering. Svara gärna med dina tankar - jag är nyfiken!
 
EDIT: Får känslan av att jag kanske har uttryckt mig klumpigt. Min mening med det hela är ungefär så att många spelare söker kändisskap - men vad innebär det och hur uppnår man det? Och den frågan ställer jag eftersom jag faktiskt inte vet själv :)






Sofie Dolphinknight

jag tycker det är nog att man är igenkänd i spelet, för det är ändå genom det man blir känd från början. Men sen är väl du s.k "känd" också på ett annat sätt.

Sabrina Eastforest

Eftersom det här är ett onlinespel så finns det inga "kändisar" i min värld bara att vissa blir "igenkända" För vad dem gör utanför spelet som ändå är relaterat till SSO. Har aldrig varit med i andra onlinespel att det finns kändisar så jag fattar inte Hypen över detta x)

Cookiecat - Rödhårig gamerbrud

Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig, men min uppfattning är att de spelare som kommer fram 'in game' oftast är de lite yngre spelarna. "Åh wow, du är min idol!" hör man ganska sällan från spelets äldre användare.
Din blogg handlar mycket om funderingar, teorier och texter (förutom alla azum redigeringar och bilder) och jag tror kanske att det främst lockar äldre läsare? Så om du rider ett varv runt Jorvik är jag säker på att en massa människor känner igen dig, men de kanske inte kommer fram och hälsar för att de inte vill störa eller verka jobbiga? Många 'kändisar' har ju tagit upp på sina bloggar flera gånger att det är jobbigt när fansen inte lämnar dem ifred.
Hoppas att det inte blev för virrigt nu. x)

Stephanie Snowhall

Jag ser ju inte mig själv som känd, men det gör andra folk. Och jag har blivit utnyttjad av folk som vill synas, och det sårar en djupt. Jag tror alltid gott om människor, men gör folk så, då blir jag förbannad.

Samma när folk bara "Har du skypat med Alicia Starnight? Wow, vad coolt!" Ja, de kanske är coolt för dom, men inte för mig. Det är ju liksom en vän till mig? Jag ser ju inte henne som en kändis. Blir så frustrerad på sånt.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.