Chrome Pointer

En framtid för mig

   På lördag fyller jag tjugo år. Tjugo. Då är jag inte ens tonåring längre - då förväntas jag på riktigt att vara vuxen, veta vad jag vill med mitt liv, veta vart jag vill ta vägen. Nå, har jag allt utplanerat? Självklart inte. Jag är fattig och arbetslös.
 
   Jag har dock en oerhörd trygghet. Då jag var inne i min första depression, då jag var rätt liten, fick jag chansen att åka till en gård en gång i månaden och träffa andra barn som kunde behöva ett bryt i vardagen, och väl på gården fick vi också rida. Jag red på ridskola sedan innan, men den gården har jag stannat på. Jag var på gården en gång i månaden under två års tid, och har sedan dess varit där på sex stycken sommarridläger och jobbat på flera av deras ridläger och jag är i dagsläget en av de mer erfarna lägerledarna de har. Förra sommaren, då jag hade lämnat min ridskola efter lite tumult, fick jag tack vare människorna på den gården möjlighet att jobba hos en ridklubb hemma i mitt område. Den här sommaren fick jag en ny chans - praktik. Så som det ser ut nu kommer jag bo på den hästgården under perioder under hösten, jag vet inte själv under hur långa, och jobba och rida där. Det är en gård jag är van vid och älskar, det är fina hästar jag trivs bra med och det är människor som har lärt mig otroligt mycket under de senaste åtta åren.
   Gården ligger dock en bra bit hemifrån, då det tar ca två timmar att ta sig dit oavsett vilket färdsätt man väljer. Det är en ganska isolerad gård som ligger bokstavligt talat mitt ute i ingenstans, och ni förstår väl vad det innebär. Medan jag är där kan jag inte hålla den här bloggen uppe. Jag har inte ens internet på telefonen då jag är där, om man säger så.
 
   Det här är inte en permanent grej. Jag vill hålla på med hästar, jag kan absolut tänka mig att jobba med hästar, men jag vill egentligen inte bo hemma hos någon annan, som jag kommer göra i och med det här. Hur länge kommer jag ha den här platsen? Jag vet inte om det blir några dagar åt gången, en vecka här och där eller åtta månader i sträck. Grejen är ändå den att det är en fantastisk möjlighet för mig att utveckla min ridning och att lära mig mer om hur det kan gå till då man sköter en hästgård.
   Jag tycker faktiskt att den här bloggen är en grej som gör att jag vill hålla mig hemma. Bloggen är mitt stora intresse i dagsläget. Jag tycker det är så himla kul att skriva här, och det är sjukt kul att få responsen från er läsare. Det här är inget jag vill sluta med och det är något jag kommer fortsätta med så fort jag får tillfälle (typ om man är hemma över några dagar eller något sånt), men det är absolut något som blir lidande av en flytt till den här gården.
   Det är inte heller bara bloggen som blir lidande av det här, utan också Jorvikipedia. Men det är ju så att man får offra saker ibland, och det är ju inte konstigt att jag får offra min datortid för att komma vidare i mitt liv.
 
   Jag är alltså lite splittrad - jag är helt inställd på att spendera tid vid mitt paradis på jorden, men det är lite synd att lämna det jag byggt upp under så pass lång tid väldigt abrupt. Återigen, då jag har chansen kommer jag självklart spela SSO, återvända till bloggen och redigera på Jorvikipedia, men jag kommer inte kunna vara så aktiv som jag har varit under de senaste... snart två åren.
   Det här är alltså det som gäller till hösten, preliminärt. Så som ägaren till ovan nämnda gård brukar säga så betyder det att det är vad som gäller så länge det funkar. Jag vill absolut inte att kommande två veckor ska innebära det sista ni ser av mig - oavsett vad som händer kommer jag resa mig igen och återkomma in i detta fantastiskt härliga community!
 
    Ibland leder livet till nya vägar man aldrig hade kunnat ana skulle finnas där - och ibland, trots alla rädslor, behöver man kasta sig fram över denna nya väg för att upptäcka nya möjligheter; och det är just vad jag gör nu.






Sabrina Eastforest

Du ska inte stressa ålder är ju bara en siffra ;3

Min storasyster är 21 och vet inte heller vad hon vill göra. Min mamma säger att det är helt normalt :) Hon pluggar på universitetet och är också arbetslös etc.
Själv är jag 18 och ska börja sista året i Gymnasiet. Jag vet inte heller vad jag vill göra efter skolan förutom att studera på universitetet med :) Du kommer på vad du vill göra i slutändan fokusera på vad du tycker är roligt :D

Svar: Jag vill tänka att jag har tid, tyvärr håller inte mina föräldrar med om det utan jag har känt press från dem och haft ångest över den här hösten sedan jag fyllde sexton...
Esmeralda Silverforce

Sabrina Eastforest

Edit: Asså min syster pluggar och är arbetslös inte mamma xD

Rose Greenhill

Jag tycker att det låter som en helt fantastisk möjlighet som du absolut borde försöka ta vara på, för även om det känns trist om din blogg försvinner så är det ju inte hela världen. Det är inte många som får möjligheten att jobba med hästar på heltid :)

Vill också passa på att säga att jag är ganska avundsjuk på möjligheten du fick med gården då du mådde dåligt - jag tror att om jag själv fått en sån möjlighet hade jag kommit ur min egen depression mycket snabbare, och det gäller nog fler än mig. Men det är ju fantastiskt att du fick chansen iaf - inget lyckopiller är bättre än hästar, right?

Hur som helst, Lycka till! :)

Sofia

Satsa på det du tycker är kul! Vill du jobba på hästgården, ta den chansen, den kanske aldrig kommer igen.

Stephanie Snowhall

Du får tänka att du har fått en enorm möjlighet! Det är många tjejers dröm, bland annat en av mina drömmar.

Men jag förstår hur du känner när du skriver att bloggen gärna håller dig hemma. Känner så, tackar ofta nej till vänner för att jag får panik för bloggen.
Men du vet att du kan vara borta två dagar, du kan vara borta ett år, men vi kommer alltid finnas här och stötta dig i alla lägen.

Och som du skrev, ibland måste man ge upp vissa saker för att få testa nya saker. Passa på!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.