Chrome Pointer

Bildstölder

   Om det är något som får mig att må dåligt så är det då folk stjäl bilder från mig. Bilder jag har lagt ner tid och omtanke på, och sen kommer någon och bara plockar på sig dem och tror att de får göra vad som helst med dem.
 
   Jag är väldigt tacksam till alla er som någon gång uppmärksammar mig på att någon har tagit en av mina bilder. Senast hände det idag att en tjej har tagit min piaff-redigering på Ash, spegelvänt den och målat över den och sedan sagt att hon har gjort den. Det är dock uppenbart att hon inte har det, eftersom hästen har EXAKT samma position som på min redigering och benlindorna har fortfarande kvar skuggningen som jag har gjort.
   Mellan henne och mig blev det inget bråk, däremot verkar hon tycka att jag är lite dum i huvudet som kommer och säger att hon har baserat bilden på min redigering. Det finns ju dock ingen som helst tvekan om saken - hon har bytt ut ryttaren till sin egen och målat man och svans själv, men det är i grund och botten MIN bild. Att hennes kompisar sen säger "nej jag såg då hon ritade den", "det finns likheter men de är ju olika för det är en annan ryttare och annan man och svans" - jag blir jättearg och jätteledsen.
   Varje gång jag upptäcker en bildstöld måste jag alltid ta en ångestdämpande tablett det första jag gör. För jag mår jättedåligt av att folk tar cred för mitt arbete. Det har också hänt att jag har blivit attackerad av folk på nätet då jag har försökt få andra att ta ner mina stulna bilder, vilket är helt hemskt.
 
   Det finns ett undantag. Det är om någon frågar "Får jag använda din bild", för då säger jag alltid ja. Jag tycker om att folk uppskattar mina bilder, och folk får jättegärna använda dem, bara de frågar först och faktiskt säger att "den här bilden kommer från Esme Silverforce". Men att någon plockar på sig mina bilder, sätter på ett filter eller något och säger "den här är min" - det är inte bara oerhört kränkande mot mig, det är också olagligt. Man kan inte bara ta bilder hur som helst.
 
   Och sånt här gör också att man slutligen inte vill dela med sig av sina bilder. Man vill inte visa hur man gör, man vill inte visa sina verk; åtminstone jag tappar sugen på att göra något alls eftersom det kan sluta så negativt. En bild jag älskar kanske jag inte kan se på utan att få ångest för att jag tänker tillbaka till den här oerhört jobbiga stunden då jag försöker hävda min upphovsrätt.
 
   Stort tack till er vänliga människor som berättar för mig då ni hittar en av mina bilder på vift. Ni är guld värda.






Wilma Sunheart

Att någon kan göra något sånt! Fortsätt att redigera och om någon tar bilden igen så får du anmäla!

Svar: Nä just nu håller tjejens kompisar på och försvarar henne och jag är seriöst på bristningsgränsen till tårar - det här är så oerhört kränkande.
Esmeralda Silverforce

Kate Lightgirl

Gud vad fult gjort! (Inte redigeringen, det hon gjorde) Skulle själv aldrig göra nått sånt. Och föresten så är du sjukt begåvad! *w* Önskar jag kunde redigera så snyggt som du!

sofie

Din redigering är mycket finare än hennes! Såg eran konversation i kom kommentarerna, hon försökte ju hitta bevis, men hittade inga. Riktigt fult gjort! :(

Zoe dolphinborn

fult gjort tycker jag !!! men jag måste bara säga en sak...Esme du har gjort min vardag mycket lättare..så fortsätt att göra det du gör;) hoppas det har som jag har skrivit blir till hjälp :D // biggest Fan Zoe :)

Sofia

Håller med dem ovan att det inte är schysst gjort! Väldigt elakt mot dem som faktiskt gjort bilden. Jag tycker du redigerar jättefint & ska fortsätta med det. Tack vare att du visat hur du gör när man redigerar har jag själv blivit inspirerad & börjat redigera på det viset nu :)

Maja Applehill

o.o så slemt og stjele bilde. Hater sånne der "copycats" -.- hva heter bloggen hennes eller hvor du fant det?
: )
-maja
(skulle ønske jeg var på svensk server xD men jeg er på norsk jeg :P)

Selma

Hur kan du vara så sjukt duktig på att redigera bilder?! <3 Får man använda dina bilder som backrund på på skrivbordet?

Svar: Tack så mycket! Och visst får du det :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.