Chrome Pointer

Hur jag gjorde bilden jag visade igår

   I sommar kommer en liten Photoshop-kurs här, men jag tänkte mjukstarta lite genom att berätta lite om hur jag gjorde bilden jag visade igår, med Mandrake framför Silvergladeslottet.
   Jag har velat göra en medeltidsinspirerad redigering sedan Frieserhästarna kom, men just då var jag a) inte särskilt duktig på det här, b) så hade jag ingen Frieser och c) jag hade noll inspiration alls. Jag har sedan dess sett många talangfulla spelare göra egna medeltidsversioner av sina karaktärer och nu var det till slut min tur.
 
   Jag ville inte rita allt den här gången så jag behövde ju en bra bild. Jag tog då den här:
   Ja, den bilden. Fast jag ville ha den åt andra hållet, så jag spegelvände den i Photoshop. Tjoho!
 
   Sedan suddade jag ut all bakgrund, bara Esme och Mandrake var kvar. Jag tog bort Esmes hjälm och en stor del av Mandrakes svans också, för jag visste att jag inte skulle använda dem i mitt verk.
 
   För varje "del" av bilden använder jag mellan två till tre olika lager. Om jag har en kontur runt detaljen, t ex klänningen, är det tre lager. Då har jag a) en grundfärg, b) ett lager med skuggning och c) ett lager ovanpå de båda med kontur. Jag börjar självklart med konturen och bygger på under den senare. Lagret med skuggningen "sitter fast" i grundfärgen, så att jag inte kan måla utanför det området. Jag visste faktiskt inte att den funktionen fanns innan Myra lärde mig den för ett tag sedan, snacka om att det underlättade för mig x)
 
   Ni kanske ser att det originala tränset är helt borta. Jag ville ha ett medeltida bett med långa skänklar och därför målade jag över allt det gamla för att kunna lägga en helt egen grund. Sadeln är också övermålad, medan jag har flyttat hela Esme längre bak för att hennes sits skulle fungera i den vinkeln.
 
   Det är väldigt simpla saker som ändå gör så mycket. Mitt slutresultat är följande lager:
   - Själva hästen samt Esme (Jag har knappt rört det lagret - jag har målat över vissa sektioner som jag ville ha annorlunda, annars ser det ut som originalet)
   - Hovskägget + ett skuggningslager
   - Man+svans + skuggningslager
   - Röda "sadeldetaljer" + skuggningslager + kontur
   - Sadel + skuggningslager + kontur
   - Bett + skuggningslager
   - Träns+tyglar + skuggningslager
   - Röda detaljer på tränset + skuggningslager + kontur
   - Klänning + skuggningslager + kontur
   - Esmes hår + skuggningslager
   - Ett extra lager där jag målat vita detaljer (Mandrakes pannband, liten glans på bettet, Esmes hårband + vita detaljer på klänningen)
 
   Sen ligger bakgrunden och loggan på varsitt lager. I vanliga fall använder jag färre lager, då jag gärna lägger flera saker på samma lager, men om man tycker det är lättare med fler lager kan man ju självklart göra så också. Beror på vad man själv trivs med och vad som blir lättast med just det motivet man själv håller på med!
   Just på den här versionen av bilden har jag lagt samman alla lager, lagt till linsöverstrålning samt lite extra "glans" för att förstärka intrycket av en stark sol.
 
 
 
   Bra att veta kan också vara att jag ALLTID sparar själva hästen i en version helt utan bakgrund också, så att jag senare kan klistra in den på vad som helst. Det är jättepraktiskt om jag vill återanvända bilden (ni som har sett min skrivbordsbakgrund som jag postade här häromdagen ser att jag har använt mina Ödesryttare utan bakgrunder där). Just nu kommer jag dock inte visa hur det ser ut - men jag tror att jag kommer återanvända just den här bilden rätt snart så ni kanske ser mer då :)
 
   Jag vet från egen erfarenhet att det ibland blir lite lättare med sånt här då man vet hur andra gör; om man aldrig förr har tacklat Photoshop, Gimp eller Paint Tool SAI, eller för den delen det gamla hederliga Paint ens en gång, så kan det kännas ganska skrämmade att inte ha en aning om vad man ska ta sig till då man vill prova att redigera en bild. Jag hoppas att åtminstone någon av er känner att ni kunde ta med er något härifrån, för isf kan jag absolut känna mig nöjd med det här inlägget ^^
 


Sophia Youngstar

Dren är jätte fin! Kan inte du skriva om hur man redegerar man och svans? Skulle värkligen bli glad!

Svar: Det kommer i den "riktiga" kursen :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.