Chrome Pointer

Drömmarnas ras

   Om jag helt själv fick skräddarsy någon hästras i SSO så finns det tre stycken som jag verkligen kan se framför mig, och som jag hoppas på i spelet. Gällande två, Tinker och Fjording, så är det ju egentligen bara en tidsfråga innan de komma till spelet - Det är ju uppenbart att SSO-teamet lyssnar på vad vi vill och då det är så otroligt många spelare som har bett om raserna på olika sätt så lär de ju verkligen komma. (Innan någon kommer och ska berätta vad som händer i spelfilerna - jag är inte intresserad, jag tycker inte det känns okej att rota i spelfilerna och jag vill inte veta om nya filer. Jag blir hellre överraskad då det väl händer i spelet.)
 
 
   Norsk Fjordhäst: Urhästen från Norge är numera lite lättare i typen än hur den ser ut i mitt huvud, men det är väl för att jag är uppväxt mer med den tunga typen som drabbades så mycket av fördomar innan man på allvar började avla upp arten med ädlare hästar. Jag tänker mig fjordingen ungefär som en ponny i arabsize - ja, en kanske lite mer slimmad ponny, så att den inte ser ut som en total tunna, då den blir förstorad. Förutom stubbman har den också tillgång till ponnymanen, eftersom det är typ så tjock manen kan bli om man låter den växa. Flera olika variationer av stubbmanen till just fjordingarna vill jag gärna se; om ni googlar på fjording lär ni se jätteroliga klippningar i stubbmanen där den svarta ålen får stå för häftiga mönster. Jag tänker mig fjordingen i åtminstone tre olika variationer av black - vitblack, rödblack och musblack. Skulle inte klaga över gulblack heller.
 
   Shirehäst: Jag älskar stora och tunga hästar. Shirehästen tänker jag mig är i samma storlek som Friesern (jag tror inte att det skulle funka med en större häst - tänk på att ryttaren måste kunna sitta på hästen utan att det ser jättekonstigt ut, och ju högre hästen är, desto tunnare blir den), fast biffigare, med ett "oädelt" huvud och lite bredare ben. Jag tänker mig också att den här hästen inte har de luftiga gångarterna som spelets nuvarande stora hästar har, eftersom Shiren är mycket tyngre och inte skulle gynnas av att lyfta benen högt. Shiren ser jag som svart, brun och skimmel, de mörka färgerna med bred bläs och höga strumpor på alla fyra benen, som har mycket hovskägg. Shirehästarna kan visserligen ha lång man, men den är sällan så pass lång och tjock som Friesermanen är i spelet och därför tänker jag mig den här hästen i de "vanliga" manstilarna som de vanliga hästarna har.
 
   Tinkerhäst: Också känd som Irish Cob, i engelsktalande länder mer som Gypsy Vanner. Tinkerhästen är inte så väldigt stor och därför tänker jag mig en biffig häst i samma storlek som de vanliga hästarna eller araberna. Ganska breda ben, mer hovskägg än Frieserhästarna. Tinkerhästar har ofta mycket man- och svansväxt - Friesermanen ligger väl närmast, men jag skulle nog hellre se en egen, aningen kortare manstil som inte är lockig. Tinkerhästen är oftast skäckfärgad (med dagens avel har jag för mig att den faktiskt kan ha alla färger, men vi som spelare vill ju ha skäckfärgerna) och jag skulle vilja se en mängd olika variationer - svartskäck, brunskäck, rödskäck, isabellskäck, skimmelskäck- ja, ni fattar.
   Tinkerhästen jag ritade för några veckor sedan - denna är nästan helt baserad på en Andalusier.
 
 
   Har du någon drömras, eller kanske mer en häst som du ser klart framför dig? Berätta hur den ser ut!


Sofia

Jag skulle också vilja att fjording kom till spelet! Men det skulle vara kul om man kunde ha angloarab, welshponny och islandshäst.

Lilly Underwood

Fjording, såklart! Shettis skulle ju vara urgulligt men inte ur snabbhetssynpunkt.. Tänk en halv ponnysnabbhet *nightmare
Annars så skulle lite mer D-ponnyaktiga hästar uppskattas!

Karin Sweetwright

För mig är det helt självklart att Svenskt Halvblod skall vara med i SSO, det är ju ändå en framgångsrik ras och spelet är ju svenskt. Det vore bra reklam för Sverige och rasen. Jag gillar den nättare och långbenta typen av halvblod.

För mig är det också viktigt att om man tar in Svenskt Halvblod så skall den se snygg ut. Visserligen gillar jag hur det bruna Engelska Fullblodet ser ut och den svarta Oldenburgaren (dom är inte så kantiga över rumpan tex), men jag skulle nästan önska att man hottade upp starthästformen lite.

Både ponnys och Frieser/Arab/Anda är mer välarbetade än Starthästformen. Vore fint om en liknande omarbetning kunde göra en Starthästform 2.0.

Charlotte Snowborn

Jag skulle verkligen vilja se Nordsvenskar i spelet, jag är ju en fuxfrälst människa men en mörkbrun Nordsvensk skulle jag inte tacka nej till. Skulle väl tänka mig en liknande typ som du beskriver tinkern, men med sådär fin lång man och inte fullt så mycket hovskägg.

Absoluta drömhästen däremot är en arab i samma färg som fuxandalusiern på paddockön, med fyra halvstrumpor och en bläs.

Vera W

Jag skulle väldigt gärna ha en travare till spelet.
Travare är ju oftast väldigt tunna i kroppen (inte så kraftiga) Jag skulle tycka det var kul om det kanske såg ut som de svarta fullblodet i VD fast i lite andra färger typ Brun med en bläs, fux med vita ben eller varför inte en cool mörkbrunfärg? Travaren kan ju kanske ha en lite större trav och trava lite snabbare än det andra hästarna.

Jag skulle också tycka det var kul om det kom en trav/galopp bana så man kan kanske köra eller rida monté i kommande uppdateringar. :)

Rose Greenhill

De önskemål jag har är främst för hässarnas manar. Framför allt vill jag ha stubbman till ALLA hästarna, inklusive ponnyer, araber och stora hästar. Det vore också trevligt att kunna ha andalusiernas manstilar även på friesrana. Vad gäller ras drömmer jag om fjordingar, fler appaloosor i olika färger, samt dartmoorponnyer.

Wirre Weris Drake

En mörkbrun shire med bläs och 4 höga strumpor, men det visste du ju redan x)

Lara Mcfield

Fjording! Tänker mig en nästan vit, en gul och sen ännu nån färg. Hade varit jättekul med olika stubbmanar som du beskrev

Tindra Silverheart

Du fick med tre av hästarna jag önskar ska komma, dock gotlandruss(dessa skulle enligt min uppfattning vara lite större än de ponnys vi har nu, i färgerna brun med mjölmule, svart med stjärn och linfux med strimbläs och strumpor på bakbenen), arab/fjording korsning(omg dem är så söta♥ tänker mig dessa som en tyngre variant av araberna med en inte lika konkav nosrygg och med stubbman/ponnyman, i färgerna vitblack, gulblack och musblack)welshponny(en mindre, lite kraftigare variant av araberna men inte lika konkav nosrygg, i färgerna fux med bläs och tre helstrumpor, brun med oregelbunden stjärna, apelkastad),arab/appaloosa korsning(som en 'vanlig' häst med mindre huvud och konkav nosrygg, i färgerna leopard spotted - tror färgen hette så - utan en mustasch på baken, blanket spotted - jag använder google, är inte alls säker på att färgerna heter så egentligen - i svart och vitt med genomgående bläs, blanket spotted i brunt, svart och vitt med lykta och ett blått öga).. Ja och så 500 korsningar till och 200 raser till :D Nej, skämt åsido, de som jag skrev var väl de som jag mest vill ha.

Sedan en idé till shirehästar - att kunna ha flätad man och en kort svans. Det skulle jag verkligen uppskatta :* Sedan finns det ju den där frisyren shirehästar brukar ha på utställningar, den där som ser ut som dartpilar i manen xD som den här typ:
http://www.afn.org/~grngate/fdhpma/images/breeds/shire1.jpg

långkommentar.se!

Cecilia Gladefield

En musblack fjording är min absoluta dröm häst! <3 Hoppas verkligen fjordingar kommer för då skulle jag köpa allihop! xD <3 Shire är otroligt fina så en mörkbrun eller svart Shire med bläs och strumpor skulle jag inte tacka nej till ;P Ardenner och Clydesdale är andra härliga kallblodsraser jag är förtjust i. Hoppas verkligen SSO-teamet gör en massa fina kallblodsraser i framtiden :D <3

Madelyn Applenight

Oh wow, I would love Icelandic horses and fjord horse. ♥

signe hawklord

en angloarab med flätad man. eller en gråskimmel med fyra höga strumpor och stjärn med lång grå man som en engelskt fullblod. dösnnygt!

Elma

Islandshäst!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.