Chrome Pointer

Saker som förberetts innan Södra Jorvik

   Jag är som sagt ingen expert på speldesign. Jag vet faktiskt väldigt lite om ämnet - dock är jag väldigt intresserad av att lära mig mer om det och eftersom jag inte har några andra framtidsplaner är mitt mål just nu att skaffa behörighet så att jag kan söka till en högskola där jag kan utbilda mig inom det.
 
   Men, trots mina mycket limiterade kunskaper har jag ändå ett visst grepp om hur vissa saker ser ut. Och det jag tänker på just nu är det otroligt stora jobb som SSO-teamet har haft framför sig med Södra Jorvik. Som de har framför sig, okej, jag vet inte om de är helt klara. Det är ju så att det är inte bara att klicka på en knapp och "poff" så finns det ett nytt område i spelet - det ligger äckligt mycket jobb bakom det. Visst kanske man kan återanvända vissa designelement från resten av Jorvik, funktioner som redan finns tar ju inte allt för lång tid att lägga till i nya områden, men att bygga helt nytt... Jag listar ett antal saker som jag tycker alla bör tänka på. Liksom bara för att få ett litet grepp om vad SSO-teamet egentligen har gjort med det här nya området.
 
   - Noggrann planering över hur hela området ska se ut
   - Design av miljö, noggrann placering av berg, dal och vattendrag
   - Design på nya träd, nya hus, nya byggnader, nya saker som t ex de gyllene vetefälten
   - Noggrann utplacering av alla dessa nya saker
   - Nya uppdrag som ska ha manus och som ska hänga ihop
   - Nya tävlingar som ska kunna utföras rätt naturligt i det nya området utan att de känns inklämda
   - NPC's som kan hålla i tävlingar och uppdrag
   - Kläder och utrustning till alla nya affärer
   - Smink och frisyrer till skönhetssalonger (dock vet vi ju inte om det blir nya eller gamla grejer, men de behövde ju ändå planeras in)
 
   Det finns väl tiotusen saker till att nämna, men bara att lista grejer är inte riktigt poängen. Det är lite mer att inse vad som görs och att faktiskt uppskatta vad som görs. Jag har sett jättemånga människor som på nätet skrivit "Jag hatar SSO numera, det är så sjukt dåliga uppdateringar", "uppdateringarna är så dåliga så jag vill sluta spela", etc etc. Och jag tycker det är en så jäkla kass attityd. Tror folk seriöst att ingening händer på SSO's kontor? De har ju inte direkt betalt för att rulla tummarna om man säger så...


Fiona Mcpaw

Tänkte att det är ju även massor av namn som ska hittas på, tänk vad många nya platser liksom, som ska passa in på miljön och även i manuset. Och samma med personer. Fast det kan jag tänka nog är en av de roligaste uppgifterna med arbetet :P

Alltså mitt drömjobb skulle nog vara att jobba med sånt här, helst på Starstable :P Men precis som du har jag typ ingen kunskap om det, hehe...

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.