Chrome Pointer

Förhoppningar om ponnyer

   Just nu har vi fyra supersöta små ponnytroll i spelet. Sedan de kom för två veckor sedan har det varit fullt med ponnyakuter (eller ja, ponnyakuter inriktade för bara ponnyer, då), ponnyutställningar, ponnytävlingar. Och jag tycker det är jättekul, det ökar ju sammanhållningen bland medlemmarna.
   Samma sak var det då Frieserhästarna kom. Fast det tyckte jag nästan var lite roligare. Jag minns att jag smög mig in i ridhuset då det var någon ridlektion för Frieserhästar, jag och Ash stod och tryckte i ett hörn och överallt kom stiliga, svarta hästar galopperandes i kort galopp med höga benlyft. Det var faktiskt jättehäftigt.
 
   Vad var det som gjorde att Friserhästarna var så speciella? Alla hästar av den rasen är ju svarta. Det blev en mäktig känsla då svarta hästar med aningen olika nyanser i pälsen rörde sig runt i manegen. Om man ser en ponnytävling så ser man bara tjugo ponnyer som delar på fyra olika pälsfärger. Det känns lite "billigt", om ni förstår vad jag menar.
   Det är en anledning till att jag önskar mig än fler ponnyraser, med olika färgvariationer. Tänk vad häftigt att kliva in på en ridlektion eller en utställning med ponnyer som faktiskt verkligen ser olika ut! En fux, en skäck, en mörkbrun, en apelkastad, fler variationer helt enkelt. Jag börjar få ganska höga förhoppningar på hur framtida hästar kan se ut, med tanke på vilka fantastiska texturer det varit på hästarnas pälsar sedan Oldenburgarna kom till spelet.
 
   Frågan är då, om det kommer fler ponnyraser (vilket jag verkligen hoppas, vore härligt att se), vilka exakta raser snackar vi om? Jag har fått intrycket av att de Jorvikiska ponnyerna är typ maxade C-ponnyer eller små D-ponnyer. C-ponny är måttstocken jag antar stämmer. Vad kan man då vänta sig? I ärlighetens namn trodde jag först att ponnyerna vi har nu var Welshponnyer, sådana kanske kommer? Connemaror? (Det är ju ändå en ras som verkligen kan variera i storlek.)
 
   Aja, det jag antagligen vill komma fram till med det här är att jag tycker det är jätteroligt att hästarna i spelet hela tiden utvecklas, att de verkligen ser olika ut. Jag förstår varför många velat ha ponnyer - många spelare är lite yngre och är fortfarande små nog för att rida ponnyer IRL. Något att relatera till. Men ponnyerna har nästan blivit helgonförklarade i spelet, och nästan alla vill ha en. Därför tycker jag att det vore väldigt trevligt med fler färgvariationer, så att det inte slutar med att alla rider samma häst. För just nu är det ju den isabellfärgade ponnyn (t ex. min egen Gigi) och den skimmelfärgade ponnyn som syns bokstavligt talat överallt.
   I morgon är det uppdatering, som bekant - jag tror inte att det kommer fler ponnyer, men varje uppdatering tar oss ju ett steg närmare ett nytt mål. Det ska bli väldigt spännande att se hur den där ponnykulturen utvecklar sig - kommer det fler ponnyer som underhåller intresset eller slutar det med att alla till sist säljer av sina ponnyer? Vi får se, helt enkelt ^^


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.