Chrome Pointer

Drömhästar

   Jag har ett par gånger fått frågan "hur ser din drömhäst ut", och varje gång känner jag mig nästan tvingad att svara "en häst med bred bläs/lykta och höga vita strumpor". För IRL är det verkligen det absolut snyggaste jag vet, det är så sjukt charmigt. Därmed måste jag ju också visa en av mina drömhästar:
   Bild från Höökskatalogen, ett par år tillbaka i tiden.
   Det här är Aristo, ett halvblod född 2002. Dels tycker jag att han är så äckligt snygg så det finns inte, dels har jag ridit på honom en gång och han var så otroligt fin att rida att jag satt med världens största leende på hans runda rygg barbacka i ösregn. Bläs och fyra strumpor, färgen är i mina ögon helt fantastisk. Han glänser inte riktigt lika mycket IRL, han är egentligen lite mörkare, men det här var den bästa bilden jag kunde hitta på datorn.
 
   Fast då jag ska fylla mitt stall i SSO blir det lite trist att ha hästar med exakt samam tecken. Ash - grå. Poppy - tigererad. Iddy - bläs och strumpor. Freya - bläs och strumpor. Gigi - bläs och strumpor. Hm, börjar ana ett mönster...? Det var faktiskt inget jag ens reflekterade över innan jag köpte Gigi, men det är väl inte så konstigt - den sortens hästar tilltalar mig.
   Men om man nu tänker lite, ska jag försöka komma bort från bläs och strumpor? Ja, det vore väl trevligt. Lite variation skadar väl aldrig. Och vad är jag ute efter?
 
 
   Dels är jag dödligt nyfiken på araberna. Arabiska fullblod ligger mig varmt om hjärtat och jag skulle gärna ha ett i mitt stall. Jag har funderat över vilka färger de kommer ha, men det är svårt att säga. Om det blir tre stycken araber (de flesta saker kommer ju i tretal) så har jag funderat lite över vilka färger de kan komma att ha. Jag tänker mig att en vit arab är nästan ett måste, annars lär ju folk få totalspunk. Men i övrigt... en fux och en svart? Äh, jag venne, men jag är verkligen sugen på en arab i stallet.
 
   Vi bortser från det vi vet ska komma (oavsett om araberna bara var ett rykte eller inte - alla vill se dem i spelet och SSO-teamet har inte mycket val om de vill hålla spelarna nöjda) och jag förflyttar mig till det jag vill ska komma. Det jag har i åtanke då är tre olika arbetshästar - Shire, Tinker och Fjordhäst.
   Jaja, fjordingen är väl inte direkt en arbetshäst längre, de har ju verkligen avlats till förädling under de senaste åren. Som ett exempel på fjordingen som fin ridhäst kan man ju nämna Roxelina, Victoria Avellan Ryds ponny. Det jag vill komma fram till här är att fjordingen är en otroligt häftig typ av häst, som tyvärr otroligt sällan ses i hästspel. Tror faktiskt aldrig att jag stött på en fjording i ett modernt hästspel med 3D-grafik, nu då jag tänker efter.
   Fjordingar är ju faktiskt mycket mindre än man ofta tror, senast nu i somras mötte jag en fjording som var en liten c-ponny. Ett otroligt gulligt litet sto, hon fick mig åter att vakna för rasen som jag nästan glömt. Mer fjordingar åt folket! Nejmen jag tänkte typ att en fjording i SSO kanske inte är riktigt lika stor som våra vanliga hästar, men ändå lite större än ponnyerna? Jag hoppas verkligen att vi får fjordingar, för jag tror att många skulle bli väldigt glada över det och dessutom är det en otroligt härlig hästras som är grymt underskattad.
   Tinkerhästar, jag vet att jag inte är ensam om det önskemålet. Dock tror jag att de kan vara svåra att få till i spelet. De är överlag kraftigare än Friserhästarna och har mer hovskägg. Och hovskägg är antagligen sjukt svårt att lyckas med så att det ser vettigt ut i spelet. Men förutom mitt klassiska "bläs/lykta+höga strumpor" så är jag sjukt förtjust i skäckar, eftersom de är så unika i sina teckningar, så jag hoppas att Tinkerhästar en dag får dansa in i spelet.
   Shirehästar - här kombinerar jag "bläs+höga strumpor" med favorit nummer två, nämligen stora och kraftiga hästar. Tycker de är så sjukt vackra, så jag vill väldigt gärnaha sådana i spelet. Återigen, såsom jag sa ovan, så är de säkert ett pain-in-the-ass att animera alls, men aja. Det är vad jag gärna vill ha.
 
   Om vi avviker från ras-spåret och går in mer på färger. De båda achal-tekeerna vid Vingården tycker jag är fantastiskt fina och om vi får obegränsat stallutrymme skulle jag köpa båda utan att blinka. Borkfärgade hästar är något jag är svag för (finns en mörk bork på min arbetsplats och jag är dökär, så snygg häst! (behöver jag nämna att han dessutom har bläs samt ett par vita fötter?)) och jag gillar den metalliska glansen som achal-teken har... fast jag hoppas på att det kommer fler borkar med lite olika variationer i färgen.
   En skimmelskäck skulle jag inte banga på! Det är en jättecool färg som inte är så väldigt vanlig, desutom är det ju rätt synd att de flesta hästar med den färgen är avblekbara = den snygga grå färgen blir vitare med åren.
   Ni vet den silversvarta ponnyn som kom i onsdags? Ååh, jag älskar verkligen den färgen. Jag skulle dock gärna se den även på en stor häst, tror det kan vara fantastiskt snyggt.
 
 
   Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här, men det är väl såhär det brukar bli då jag sätter mig för att skriva på kvällen.
   Berätta gärna om vad ni vill se för hästar i spelet :)


Matilda Greenstone

Jag vill också se en Shire i spelet. Då ser jag en brun/mörkbrun ståtlig varelse framför mig, men en bred bläs och 3 strumpor *-*

Sedan Islandshästar, min absoluta favorit ras IRL, då deras temperament är fantastiskt, de är underbara att rida och de är väldigt söta med många fina färger. Isåfall skulle jag vilja ha en isabellskäck, en linfux (Det heter så va? Hahah, nu blev jag osäker.. Linfux var iallafall det mest passande till färgen jag kunde hitta) och en svart. Just de färgerna pga hästar IRL.

Och araber... Isåfall hoppas jag på det typiska lilla huvudet och en vacker ädel svansföring. (Som antagligen skulle bli hopplöst svår att ordna)
En svart arab med stjärn och strumpor... *-*
Och en skimmel arab skulle sitta fint. Annars har jag inte speciella färger på dem ^^

Andalusier.. Åååh.. Har de inte en ny häst design eller är annorlunda kommer SSO läggas ner för mig. Nej men skämt åsido. Jag har iallafall krav på dessa hästar. Avblekbara skimlar eller någon sorts apelkastad färg och en unik design.. Är den fin så kommer jag vara såld.

Och Tinker. Svart skäckar är ju det jag tänker på då, med lång man och starka hovskäggs beklädda ben. Ja och den där unika designen, som jag ärligt talat vill ha på alla hästar jag räknat upp här, hahah :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.