Chrome Pointer

Bråk

   Detta inlägg är önskat av Athena Moonbell.

   Tyvärr är det ju rätt vanligt med bråk i SSO. Både i globalchatten och i klubbar kan bråk blossa upp snabbt som bara den, och ofta är det på grund av ett väldigt enkelt missförstånd. Ännu mer vanligt är tyvärr att någon beter sig väldigt respektlöst mot sina medspelare.
   Jag tycker att om man inte är mogen nog att behandla andra med lite respekt så har man ingenting att göra i chatten. Jag ser också lite äldre medlemmar som är sjukt dryga och ska rätta andra spelare oavsett vad de säger, det tycker jag är jättesynd. Man kanske har fel ibland, men då behöver det inte alltid hänga någon över ens axel bara för att säga "du har fel och jag har rätt". Jag tror att för mycket sånt kan bidra till en sämre stämning, som sedermera kan lägga grund för ett bråk. Ja, man kan väl säga till om någon råkar ha fel om något man skriver, men att peka ut fel efter fel efter fel, då är man tillsist bara en dryg fan som ska jäklas.
 
   Ni som har varit med mig länge här kanske är trötta på hur ofta jag drar upp chatten i bloggen. Men det finns faktiskt en anledning till att jag väljer att skriva om den. Jag skriver inte om chatten för nöjes skull - jag skriver för att något måste göras. Vi kan inte tillåta att barn säger åt andra barn att de borde ta livet av sig. SSO ska vara en trygg miljö, och sånt är verkligen inte acceptabelt. Sånt är ALDRIG acceptabelt.
   Jag har ett alldeles utmärkt exempel. En flicka säger åt en annan att hon borde hoppa från en bro, för hon är inte värd att leva. Flickan som säger så har ett gäng kompisar inloggade, och då folk säger "du det där var verkligen inte okej" så kommer kompisgänget och säger "SLUTA HACKA PÅ HENNE, HON ÄR JÄTTESNÄLL". Flickan som nyss sagt åt en annan att ta livet av sig är "jättesnäll". Flickan blir anmäld - och avstängd från spelet i fem dagar. Ja, fem dagar. Då kan jag säga att det inte var första gången jag sett samma flicka missköta sig.
   Nu rullar jag lite ifrån huvudämnet, men nu vill jag nämna att jag tycker SSO är alldeles för snälla med avstängningar. Om jag hade haft ett barn som spelade SSO och såg den där händelsen hade jag absolut velat se till att mitt barn inte råkade ut för den där flickan. Jag känner sådär spontant att om fler föräldrar såg vad som pågår i SSO tror jag inte att de skulle vilja att deras barn spelade spelet. För i ärlighetens namn, oavsett hur mycket jag älskar spelet och uppskattar dess skapare, så erbjuder spelet i dagsläget inte alltid en trygg miljö för barn. Och det är tyvärr på grund av andra barn, för barn kan vara otroligt elaka.
 
   Jag har sett snack på internet om att SSO jobbar med något moderatorsystem. Tror att det var någon engelskspråkig spelare som skrev det på Facebook, vet inte om det fanns någon officiell källa på det. Vissa kämpar med namnlistor för att SSO ska sätta in moderatorer i spelet. Dessa namnlistor är dock relativt oorganiserade, så i princip ingen känner egentligen till dem.
   Om man nu använder logiskt tänkande och har i åtanke vad som hänt i spelet sedan dess start kan man ju anta att SSO faktiskt försöker lösa det här med övervakad chatt. Ett problem om de ska ha någon på kontoret som gör det, det är ju att många bråk sker på kvällstid, då kontoret är stängt för dagen. 
   Personligen är jag inte orolig för OM det kommer någon slags chattövervakning, utan NÄR. För jag tror verkligen att det kommer. Sen tycker jag det är jättebra att vem som helst faktiskt kan mejla in och anmäla folk, för de som inte kan bete sig i spelchatten bör inte hålla till i spelchatten.
 
 
 
   Eftersom det var just "bråk" som var rubriken - många bråk bygger på missförstånd. Tänk efter en extra gång vad den andra personen kan ha menat, fråga om du är osäker, respektera att alla kan ha olika åsikter. Svårare än så är det liksom inte :P


Avdotia

Så sant och bra skrivet! :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.