Chrome Pointer

Det här med att ignorera spelare

   Jag är en av de som förespråkar en funktion som går ut på att man vid behov kan dölja andra spelare. Har fått svaret "men det tar ju bort hela syftet med ett MMORPG". Fast jag tänker - gör det?
 
   Jag har aldrig spelat andra onlinespel. Har funderat på att börja spela WoW men började aldrig, vilket kanske var bra. Men av det jag har hört av andra låter det som att det är ett spel där det är bra att samarbeta.
   Grejen är det att i SSO är det en flicka som är utvald att ensam rädda Jorvik. Vi har aldrig någonsin haft ett uppdrag som kräver samarbete med andra spelare. Jag tvivlar på att det någonsin blir så heller, för det känns som att det inte riktigt passar inom SSO's ramar.
   Jag tror att om det skulle gå att dölja andra spelare så är det inget som används ofta. Personligen skulle jag använda den under huvuduppdragen (där jag enligt profetian är utvald och det skulle vara lite mysko om femtio andra flickor också står på ett superhemligt ställe för att förhindra världens undergång) och under tillfällen då jag vill fota till bloggen och inte vill ha folk i vägen. Häromdagen mejlade jag dessutom till supporten och föreslog att alla spelare automatiskt ska döljas då man står vid en butik och ska handla, eftersom jag tycker det är grymt störande då jag försöker titta på kläder och utrustning medan en random ryttare tränger sig in framför mig och skymmer sikten helt. Fy, jätteirriterande. Ibland är det dessutom svårt att dölja de spelarna, eftersom det är svårt att klicka på dem utan att skickas in i butiken igen.
 
   Så tycker jag. Jag tvivlar just nu på att mina önskningar uppfylls, men vafasen. Hoppas kan man ju alltid.


Fiona Mcpaw

Åh, du har ju helt rätt! Inte så kul att vara "den utvalda" tillsammans med 100.000 andra som är det.


Tänker att, varför kan det inte finnas en ruta att kryssa i bland inställningarna, "Dölj andra spelare under uppdrag"? Det vore ju perfekt, då kan man inte "ta bort" MMO-känslan när man inte gör uppdrag.

Svar: Det låter som en grymt bra idé, men när skulle "under uppdrag" räknas? För då man har avslutat ett uppdrag och ska klicka på uppdragsgivaren för att få ett nytt, dyker alla andra spelare upp då eftersom man inte har ett uppdrag?
Esmeralda Silverforce

Fiona Mcpaw

Ojdå, det tänkte jag förstås inte på xD Då blev det krångligt. Kanske det bara kunde gälla under långa uppdrag där man hinner göra massa grejer, eller att andra spelare alltid döljs när man står vid en uppdragsgivare, alltså som en dölja-cirkel runt den som man "går in i".

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.