Chrome Pointer

Mycket intressant läsning

   Varje vecka får min klass en text att läsa som vi sedan diskuterar ungefär fyra-fem dagar senare. Just den här veckan fick vi en text jag tycker var väldigt intressant - nämligen om hur internet, och vår eviga uppkoppling till det, påverkar våra hjärnor.
 
   Jag bestämde mig i helgen för att ha en vecka där jag skulle undvika att använda internet samt telefonen så mycket som möjligt, eftersom jag känner att min hjärna är lite utarbetad, Därför var det lite ironiskt att jag nu fick en text som beskriver internets effekter på hjärnan - dels de positiva, att hjärnan blir skärpt, dels de negativa, så som att hjärnan hålls på högvarv och kan ha svårt att slappna av. Jag tycker att texten inte är så objektiv som jag skulle vilja ha den på sina ställen, men den är klart läsvärd!
   Om någon är intresserad heter boken Hjärnrevolutionen, skriven av Johan Norberg år 2012 och kapitlet i fråga jag har läst heter "Googlar du dig dum?". Om ni får chansen tycker jag absolut att ni ska kika på saken, personligen gav den mig mer drivkraft till att hålla mig borta från datorn under åtminstone några dagar ^^
 
   Det är ändå bra att tänka på för oss alla - man behöver verkligen ta en paus från internet ibland, och då betyder inte det att man ska sätta sig framför tvn istället, för det ger ändå inte hjärnan en chans att vila. Ta hand om er!






Siri

Har läst den, tror jag höll mig borta från datorn i två veckor eller så.. sen skulle en av mina vänner resa till rumänien och då blev det att jag satt och skypade med henne varje dag så jag fastnade igen xP

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.