Chrome Pointer

Många hästar eller en liten samling

   Jag tror att Hästön kommer snart. Jag är supertaggad inför den, men en sak är jag väldigt orolig över - kostnaden. Om det kostar SC att flytta hästar fram och tillbaka mellan stall och ö så... Om vi säger såhär, att köpa en häst kostar mycket. För att köpa den billigaste hästen i spelet behöver man spara SC i ungefär fyra veckor (för visst kostar den billigaste 360, right?), för att köpa den dyraste behöver man spara SC i upp till tio veckor (990 är väl det dyraste vi har?). Vissa väljer att spara inför varje häst, men många köper också Star Coins för riktiga pengar.
   I och med Hästön lär nog många välja att köpa fler och fler hästar. Bara det blir en stor kostnad. Jag tycker det känns som att vi då lägger ut nog med pengar på själva hästarna (och allt som kommer till, ie. byte av man- och svans samt utrustning till den), och att Hästön faktiskt borde vara gratis. Väldigt, väldigt många spelare lägger ner så mycket tid och pengar (jag som fattig student drar ju med glädje nytta av allt som är gratis, haha) på det här spelet, då tycker jag att en Hästö som är gratis är det minsta SSO kan ge tillbaka till oss.
   Iddy är den första hästen jag köpte och jag älskar honom - men på ett sätt vill jag fylla hans plats med en annan häst, åtminstone för ett tag, och därmed vore det åzum att kunna skicka honom till Hästön. Jag kan också tänka mig att man kanske blir lite "kär på nytt" om man inte ser hästen på ett tag! :)
 
   Jag tappade ämnet i första stycket, mycket smidigt. Nejmen det som jag faktiskt ville ta upp här är frågan om hur många hästar man egentligen kommer köpa.
   Personligen är jag en samlare. Jag älskar att kunna välja och vraka och alla hästar som jag tycker är fina i spelet vill jag självklart äga. Jag är likadan då jag spelar Pokémon, där gäller verkligen Gotta Catch 'Em All. Jag har inga problem med att köpa bokstavligt talat varje häst som är tillgänglig i spelet bara för att. Alla får i mitt huvud en egen personlighet ändå, oavsett om jag redan har köpt dem eller inte (Misty och Remus hade båda planerade personligheter flera månader i förväg innan jag faktiskt köpte dem - Mistys namn hade jag ju på lager redan innan Hästfunktionen kom).
   Så jag vet att om Hästön är gratis, såsom jag hoppas, kommer jag lägga massor av SC på nya hästar. Men många kanske inte tänker så - istället kanske de hellre har en liten hästflock i sitt hemstall bara för... känslans skull. Does it make any sense? Att man kanske tycker det känns mer realistiskt att man bara har x antal hästar, eller att man känner att det bara passar en själv bättre.
 
   Hur kommer ni göra - ska ni hålla nere ert hästantal eller ska ni köpa alla hästar ni vill ha (så länge ni har råd med dem, borde jag kanske tillägga)?


Evangeline Silverbell

Jag tänker lite både och, faktiskt.
Jag kommer försöka hålla nere antalet hästar men hittar jag flera som jag verkligen gillar så kommer jag inte att tveka att köpa dem, eftersom att det ändå kommer finnas oändligt med plats ;)

Svar: Det låter vettigt tycker jag :)
Esmeralda Silverforce

None None

Den billigaste kostar väl ändå 390? -.o

Svar: Det var därför jag skrev ett frågetecken efter, jag har inte koll på allt i världen vet du? ;)
Esmeralda Silverforce

Willow Winterborn

den billigaste hästen tror jag är det bruna danska varmblodet i FP. Den med vitt om nosen. Den kostade sist jag kollade 300 SC. Så tre veckor behöver man spara för den. Det är ett resonabelt pris tycker jag, för i verkligheten så varierar ju priserna otroligt mycket. Från nån tusenlapp för en ostammad ponny eller travare, till flera hundra tusen för de bättre unghästarna av bra stam eller de lite äldre tävlade. Tack för en toppen blogg förresten, läser den ofta.

Sofia Turtlebear

Den billigaste kostar 300 sc c8

Lily

Tycker det var ett jättebra inlägg :) (bra blogg för övrigt också)

Om det är gratis blir det typ som att släppa ut hästen/hästarna i en hage, vilket skulle vara jättebra. Hoppas verkligen att det är gratis

Genevieve Nightbard

Kommer köpa en jävla massa hästar, rent ut sagt. Men grejen är att jag INTE kommer sluta tänka mig för. För alla mina har ju karaktär, vissa en mer utvecklad bakgrund (Andalusiergrabbarna och Vidstige) som skulle kunna bli en kort novell, andra lite kortare och mindre spännande, men fortfarande just en bakgrund.
Men är det gratis lär det bli många hästar i framtiden. Och då behöver man inte ha så dåligt samvete över att man kanske har ett antal mindre levlade stående. Vissa kanske, om man skulle se till någon "story" i spelet sådär, kanske behöva vila lite innan de sätts igång? Känns ju mer okej än att de står och dammar.

Siri

Eftersom jag är en fattig fjortonåring vars enda inkomstkälla är barnbidraget så har jag inte råd med att köpa sc, och därmed kommer hästarna droppa in långsamt - just nu har jag 2 planerade, båda en aning dyra. Oooch därför kommer jag ha ganska få hästar. Men senare blir det nog fler, enda kravet för mig är att hästen passar mig.

Svar: Haha, känner igen mig i ekonomifrågan xP Jag får inte heller in mer än studiebidraget på 1050, och min skola kostar 2180 i månaden... Ytterligare en anledning till att mitt liv är så jäkla fantastiskt - eller inte
Esmeralda Silverforce

Fiona Mcpaw

Jag tror/hoppas (vet inte riktigt där haha) att det bör vara gratis, eller kanske en minimal kostnad, för SSO kommer ju ändå tjäna massa på att vi kan köpa hur många hästar som helst, vilket förmodligen lite är tanken med det hela.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.