Chrome Pointer

Miranda Moonbells brev

   Jag tänkte först inte skriva om det här, men sen insåg jag att allt den här bloggen står för innefattar mina egna tankar om SSO och spelets framtida utveckling, så jag gör det ändå.
 
   Om någon nu mot all förmodan har missat vad saken gäller (för jag gissar att alla läsare av den här bloggen läser antingen Mirandas eller Alicia Starnights blogg) så har Miranda skrivit ett brev till SSO-supporten där hon avråder dem från att lägga till en funktion så att spelare kan sälja hästar mellan varandra, eftersom det kan orsaka inflation - hon jämför med Stallet.se, vilket jag själv kan relatera till eftersom jag har sett den sidan ända från start till mål. Här är Mirandas brev.
 

"Hejsan SSO! Det är en sak som jag tycker är extremt viktigt att ni läser, som jag insåg för ett par dagar sedan.
Jag vet att många medlemmar önskat/vill att man ska kunna köpa & sälja hästar medlemmar emellan, och i så fall även kunna tjäna på affären t.ex. ifall hästen är i hög level. (Att hästen ökar i värde från exempelvis 300 SC i level 1 till 700 SC i level 12).
MEN, detta är ingen bra idé enligt mig.

Varför? Jo, dels skulle detta kunna leda till inflation. I och med att SC börjar cirkulera medlemmar emellan så kommer de att sjunka i värde, och det kommer att bli kaos. Folk kommer att försörja sig på att köpa hästar, träna upp dem och sedan sälja, vilket leder till stor konkurrens.

Detta kommer även högst troligen att leda till avundsjuka, sabotage och ökade kontostölder (eftersom man då kan tjäna SC på att utnyttja andras konton).
Om man tar sidan stallet.se exempelvis, så var det en jätterolig sida, ända tills alla stölder, all konkurrens och inflationen kom. Den sidan stängs nu ned om bara ett par dagar.
Så jag ber er, låt inte det hända med Star Stable.

En lösning skulle vara att man kan sälja hästar, men endast för samma pris som man köpt den, varesig den är i level 1 eller 15.

Hoppas att ni tog er tid att läsa detta, för jag älskar verkligen Star Stable och tycker att det är ett fantastiskt spel! :)
/Miranda Moonbell (Elin)"


   Jag måste säga att i ärlighetens namn förstår jag inte alls varför folk vill ha den funktionen från början. Vad gör den för nytta? Vi har alla samma möjlighet att skaffa samma hästar genom spelet. Det är ett val vi gör. Så jag ser inte varför folk vill sälja hästar till varandra. Liksom att jag inte förstår önskemålet "jag vill kunna rida på någon annans häst". Som sagt, jag har ingen personlig erfarenhet av spelkodning, uppbyggnad, vad fanken jag nu ska säga, men jag tycker det känns konstigt och orealistiskt. Varför är det så att vi kan rida "igenom" andra medlemmar i spelet? Om de hade varit samma "fasta materia" som väggar, staket, stenar och NPC's är, så skulle det antagligen ta upp en galet massa data. Vilket leder till en sämre spelupplevelse då det säkerligen inte finns någon dator i ett normalt svenskt hem som kan palla trycket. Jag vet att min dator inte skulle palla att ens logga in på spelet innan den körde ihop sig totalt. Varför skulle jag vilja gå fram till en annan medlems häst och hoppa upp på den? Vi kan ha upp till åtta egna hästar. Utnyttja det.

   Kom bort från ämnet igen, men det var ett exempel. Jag ser inte grejen. Jag tycker det är bra som det är just nu att det inte går att på något sätt byta spelets valutor mellan medlemmarna, för precis som Miranda säger så bidrar den sortens utbyte till kontostölder och liknande.

 

   Jag sa att jag inte tänkt skriva det här inlägget egentligen, och det är för att jag faktiskt tror att SSO-teamet tänkt på detta. Stallet.se har i många år (jag minns att jag spelat det från lågstadiet och gav upp då den där gudsförgätna odlingsfunktionen dök upp - den sabbade verkligen allt) varit en av de största sidorna för hästtjejer - en vardagkväll kunde det vara upp till 3000 online samtidigt, om jag inte minns fel. Det skulle kunna ha varit 1300. Hm. Nejmen det har inte riktigt med saken att göra, utan det är ju så att man lär sig av andras misstag. Och jag åtminstone hoppas att de som jobbar med SSO har tänkt "hm, vad ska vi göra för att inte gå i konkurs?".

   Just nu går det att tjäna SC genom att vara Star Rider eller att köpa SC. Om det plötsligt skulle gå att få fatt i SC genom att sälja hästar skulle folk inte köpa SC via Star Stables hemsida längre. Grundläggande logiskt tänkande här - vi slutar köpa SC, mindre pengar till SSO. Mindre pengar till SSO, mindre budget och sen kan man dra en jädra lång vals som slutar med konkurs. Nu är jag lite (*host*) överdramatisk, men det är för att jag vill få fram min poäng. Hyperinflationen i Tyskland under Andra Världkriget. Det krävdes typ en skottkärra full med pengar för att kunna köpa en limpa bröd. Inflation är inte najs.

 

Bara för att förtydliga saken så tycker jag det är bra att Miranda skrev det här inlägget, brevet. Även om SSO har andra planer så kan det öppna ögonen på många spelare och kan ge dem en förståelse om varför vissa verkligen inte vill ha denna funktion.

 

    Jag kanske borde ha en regel att jag inte får skriva såna här inlägg efter klockan åtta på kvällen. Jag tappar lätt bort mig. Jag kan ha fel, absolut, men det här är mitt intryck, min uppfattning av saken. Jag hör gärna era åsiker, som alltid - om ni har skrivit om det här, länka gärna ert blogginlägg i kommentarerna.Selenas Flowerfall

Mm, läste också det och håller verkligen med! Tror inte att det skulle leda till något bra alls.

Selena Flowerfall

Och förresten, din blogg är verkligen en av mina favoritbloggar, du skriver så himla bra inlägg! :)

Svar: Tack så otroligt mycket för berömmet :')
Esmeralda Silverforce

Rose Greenhill

Många vill nog ha den funktionen för att kunna köpa färdiglevlade hästar eftersom det tar så lång tid att levla upp dem. Men det är ju sant, det skulle leda till inflation och kaos. :(

Miranda Moonbell

Tack för att du delade det! :)

Emelie Silverhaven

Jag har faktiskt aldrig ens tänkt tanken tidigare. "Det hade väl vart kul" har jag mer tänkt. Men en intressant tanke och bra formulerat av både Miranda och dig. Jag tycker det skulle vara roligt att kunna skicka presenter till varandra, typ kläder. Men att byta häst? Nja, det kan jag leva utan.

Svar: Byta kläder tycker jag också är en bra idé. Ett klädesplagg i spelet går ändå att ersätta och det blir mer en kul grej utan att orsaka kontostölder och liknande.
Esmeralda Silverforce

Cynthia

Ska stallet.se stängas ner? Åh! Jag som köpte DM stall för 599 kr...

Genevieve Nightbard

Jag skrev precis om detta :) har ingen direktlänk till inlägget, men det lades upp för en minut sedan.

Svar: Tyckte det var ett grymt bra inlägg, känns som att du fick fram poängen lite bättre än jag lyckades med xD
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.