Chrome Pointer

Men... va?

   I Globalchatten har det nu varit Ponnyakut. Ja, de var tydligen väldigt tvungna att ha den i just Globalchatten. Och det råd som gavs var "Har du ett spö? För om hästen inte lyssnar och gör som du säger ska du piska den".
 
   Ehum... VA?!
 
   Asså jag hoppas för guds skull att ingen verkligen tror att det är så man ska behandla djur. Det blir ett rollspel om djurplågeri helt plöstligt, vilket är helt sjukt.
   Jag har själv aldrig varit med i något rollspel eftersom det inte tilltalar mig (kan ju ha något att göra med att jag har någon slags smärre social fobi också, men det är en annan sak), men om det är så här folks Ponnyakuter ser ut, lägg av med det för i jösse namn. Djurplågeri är inte roligt, har aldrig varit roligt och kommer aldrig att bli roligt. Även om det är "på skoj", så blir jag rosenrasande. Jag blir verkligen arg.
 
 
 
   Så, avregerad. Nu kanske jag vågar återvända till spelet.


Susan aka Sus Moonstar

Det är ju sjukt. "Om hästen inte lyssnar ska du piska den." Idiot.
Antar att det beror på Sveriges ridskolor. "Du MÅSTE vara bestämd. Arghhh!" Så låter det varje gång jag rider eller ser på en ridlektion. Ridläraren viftar med spöt. Jag blir så trött på detta "var bestämd." Vad menas med var bestämd? Bli arg? Ryck hästen i munnen? Skänkla lite till? Nej, jag vet inte. Om hästen stretar emot tyder det på obehag. Vi vill inte lyssna. Vi tror att vi vet hur "hästar fungerar." Det lärs ut hästens kroppspråk. Men lärs inte ut att om hästen stretar emot är den rädd, känner obehag, trivs inte etc. Det är vår uppgift att samarbeta med hästen inte kväva dess protester eller straffa den/ arbeta mot den. Förlåt men jag behövde skriva av mig.

Svar: Att vara bestämd ledare och vara elak mot hästen är ju ändå skilda saker. Att vara en bestämd ledare är mer "Hörru hästen, det är jag som är bossen och nu ska vi göra det här". En slags självsäkerhet, helt enkelt. Men som du säger är det ju så att i åtminstone 90% av de fallen där vi tycker att hästen är besvärlig är det vårt eget fel. Jag har inte stor erfarenhet av olika ridskolor, den jag själv har växt upp på tycker jag har haft en väldigt bra hästhantering, men jag skräms över hur någon kan skriva så. Att slå ett oförstående djur är samma sak som att slå ett litet barn.
Esmeralda Silverforce

Sus

Jo att vara en bestämd ledare är en annan sak. Problemet är att många misstolkar det alla hela tiden säger: "Var bestämd." Var bestämd betyder inte att man ska straffa hästen för något den inte har gjort.
Jag har ridit på många olika ridskolor. Vissa var bättre än andra. Den jag rider på nu är helt "okej" jämfört med andra. Men jag håller verkligen inte med om många åsikter den har.
Jag och en kompis skulle hjälpa en liten tjej att spänna sadelgjorden och justera längden på hennes stigläder innan lektionen. Hästen hette Cashflow. När jag såg på hans utrustning mådde jag verkligen dåligt. Bettet drog bak hela munnen, achennosgrimman var hårt, hårt spänd och han hade diverse hjälptyglar som fick honom att spänna hela nacken. Allt för att han inte skulle "bocka." När jag sedan fick denna häst och skulle ta över denna ville jag ta av hjälptyglarna men alla rådde mig att behålla de på. Vi skulle rida ut, han var stark och jag var inte tillräckligt erfaren. Jag kunde inte rida utan att ha väldigt korta tyglar som han drog och det är inte mitt fel. Hästen jag fick var för stark och jag rider utefter min förmåga och utefter hur jag blivit lärd. Jag vet att jag har andra åsikter och VILL göra på ett annat sätt men kan inte. Men jag mådde ändå dåligt över det.
En annan händelse var när jag skulle besöka en ridskola för att titta på en lektion. En av hästarna är lite busig och ridläraren skriker "Ni måste vara mycket mer bestämda mot hästarna! Om det var jag som red skulle jag rycka hästen i munnen och sparka den i magen för hästarna får inte bete sig så!" Dafuq? Ytterligare någon som missuppfattat det.
Och som du säger att slå en häst är som att slå ett litet barn. Det är inte okej att använda spö för att slå eller straffa hästen. Jag använder spö ibland men då inte för attanvända som straff. Ibland kan det vara snällare att trycka till lätt med spöt än att sparka hästen i magen.

Svar: Men fy, vad tråkigt att vara med om sånt där :( Jag var på samma ridskola i åtta år och trots att ridlärarna gjorde ett bra jobb så var de mindre barnens föräldrar ofta helt vidriga. En ponny som är lite grinigare måste alltid ha en stallvärd hos sig för att han inte ska nypa till barnen (han blir alltid snäll om man ger honom en rejäl kram då man kommer in, han vill ha kärlek, det lilla krypet ♥) och det händer att föräldrar ska "ta över" för de påstår sig ha så bra koll på hästar - och sen slår de honom då han vrider på huvudet med öronen bakåtvända. Bakåtvända som i "lyssnar". Jag vet inte hur många gånger jag smet in mellan ponnyerna och ponnyföräldrarna med ett "jag kan ta det" för att slippa sånt. Okunskap är verkligen vidrigt ibland.
Esmeralda Silverforce

En som är ledsen

Så sjukt lessen för det ): Jag fråga om vi kunde prata i säg eller skapa grupp! Usch hatar mig själv sjukt mycket för att jag gjorde det!! ): Ska aldrig i livet ske igen. P.s Har aldrig piskat en häst för ingenting!

Svar: Jag menar inte att gå till attack på något sätt, men jag tycker att det som hände var fel. Vad som är gjort är gjort så så länge som du ångrar dig så behöver vi inte tänka mer på det :P
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.