Chrome Pointer

En tankeställare.

   JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR FOLK TYCKER DET ÄR SÅ DUMT ATT ANVÄNDA CAPS LOCK FÖR OM MAN INTE GÖR DET ÄR DET JU INGEN SOM SER VAD MAN SKRIVER. FOLK ÄR SÅ TRÅKIGA OCH SKA ANMÄLA BARA FÖR ATT JAG ANVÄNDER CAPS MEN JAG FÅR GÖRA VAD JAG VILL OCH DET HÄR ÄR INTE OLAGLIGT OCH JAG TYCKER DET HÄR ÄR ROLIGT.
 
 
   Ser ni vad jag gjorde där? Antagligen såg jag till så att ni fick huvudvärk, för det fick jag då jag skrev det kan jag be att få tala om. Om ni gör som mig så undvek ni att läsa texten alls. Det gör lite detsamma, för poängen ligger inte i den texten. Poängen ligger i hur jag skrev den texten.
   Väldigt många i SSO använder Caps Lock då de skriver i chatten. Och det värker i hjärtat på mig. Känner människor inte till vanlig nätettikett?
 
   Att skriva med Caps Lock är internets motsvarighet till att skrika. Högt. Om jag har en vanlig konversation IRL med en vän och skriker högt lär min vän tycka att jag är antingen aningen otrevlig eller rent ut sagt dum i huvudet.
   Att se någon skriva med bara Caps Lock tycker jag är väldigt otrevligt. Dessutom blir det svårare att läsa texten. Och jag undrar lite över hur dagens svenskalärare fungerar eftersom de inte verkar lyckas banka in något vett i folk. Använd hellre gemener än versaler. Alltid. Okej, ny mening ska alltid börja med en versal, men... vafasen, jag ska inte behöva sitta här och berätta om vanlig meningsuppbyggnad.
 
   Man kan använda Caps av misstag, men om man skriver i olika chattrum och forum har man ändå något slags ansvar gällande att stå för det man skriver. Tänk att bakom varje ord i ser i spelets chatt sitter en annan människa. Då du använder dig av chatten är det ditt ansvar att se till att du behandlar denna person som en människa också. Vill du att en främling ska ställa sig fyra decimeter från ditt ansikte och skrika åt dig? Nä, uppenbarligen inte. För det är ungefär vad Caps Lock innebär i ett chattrum som det i spelet.
 
   Om någon upprepade gånger skriver med Caps i spelet får jag intrycket av att det är en person jag inte kommer tycka om. Jag tycker det är obehagligt. Att se ett ord på papper kan ibland vara samma sak som att höra dem, särskilt för såna som mig som sällan faktiskt träffar människor IRL.
 
   Vad är mitt hopp med det här inlägget? Att folk tänker efter. Att snällt be andra att sluta skrika i chatten upprepade gånger. Upprepade, alltså. Alla kan råka picka till Caps ibland. Att be någon att sluta och lägga till ett "snälla" i samma mening är inte fel. Det är en vänlig förfrågan. Man kan ha diskussioner om saken utan att skrika åt varandra eller börja klanka ner på den som har en annan åsikt, vilket är precis vad många faktiskt gör. Och det är väldigt trist. Så försök att vara lite snälla mot varandra, människor. Och tänk på vad jag sa om djurplågeri tidigare idag. Det är inte heller roliga grejer. Man har ansvar för vad man skriver på internet, även om många tror att man där är helt anonym.


Emlan

Jag har tänkte exakt samma sak som du :) Ibland kan jag tycka det är kul om jag och en kompis är på det humöret men då skriver vi det inte så att det är jobbigt för nån annan, i grupp chatt eller så.

Svar: Precis, om alla parter är med på saken och skriver i en privat chatt - go ahead, då kunde jag inte bry mig mindre, men att använda sig att ett så otrevligt skrivsätt i Globala tycker jag bara är respektlöst. Jag förstår liksom inte varför folk tycker det är okej att bråka med andra bara för att man är "anonym"? :P
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.