Chrome Pointer

Morgonträning och den vidriga chatten

 
   Har varit igång i ungefär en timme och tränat Freya. Är helt färdig med Firgrove och Valedale, men jag har kvar den fruktade Gyllenåsarnas Dal.
 
   Efter en mejlkonversation med en kamrat i natt så känner jag att det verkligen är läge för SSO att sätta upp chattregler. Det är mycket som händer i chatten som inte är okej enligt spelets regler - och vissa saker som sker där är till och med olagliga. Sedan det här med att alla missbrukar versaler, det är något som skapar obehag hos många. En av dem som tycker det är obehagligt är jag. Versaler = stora bokstäver = skrik. Om du skriver med versaler så är det exakt samma sak som att skrika IRL.
   Sen det här med "flummandet". "Åh jag är så flummig och random så jag kan säga vad som helst och jag tänker driva med dig om du ber mig att sluta", det är typ på den nivån som "flummet" ligger på. Jag har inget emot ett skämt, men om man ska spamma chatten, ärligt talat, hur jävla svårt är det att öppna gruppchatten?
   Jag börjar tröttna på SSO och det är enbart pga chatten, som spårar totalt just nu. Skittråkigt, helt enkelt. Jag vill ha klara chattregler: "Det här är okej, men det här är förbjudet", och med konsekvent uppföljning - jag vill ha en admin som kan stänga av folk som inte sköter sig på studs. Punkt.






maria mountaindaughter

det vore utan tvekan himlen om det fanns en aktiv admin som kunde stänga av alla små äckelungar när de inte kan bete sig.

Charlotte Snowborn

Aktiva moderatorer hade varit guld värt, de GM man ibland kan se i Chatten verkar inte fungera med censuren och vad som behövs är nog aktiva moderatorer, det skulle kanske vara bättre att ha en del avsatta just för det ändamålet.
Chatten är allt som oftast ingen trevlig syn, istället försöker man nu ha den nere så mycket som möjligt, alternativt låter bli att läsa den vilket är synd. Som den ser ut idag vågar man ju knappt skriva ett ord med risken för att bli kallad alla möjliga saker eller höra hur fel man har om man påpekar regelbrott, och det även i en vänlig ton.

SSO är ett fantastiskt spel, men chatten är nog den absolut vekaste punkten. Aktiva moderatorer är et jag tror skulle vara den bästa lösningen.

Svar: Mycket bra skrivet, instämmer till fullo. (y)
Esmeralda Silverforce

Lucy Westlake

Jag stör mig inte på folk som använder versaler, svordomar eller grova skämt men spam är totallyyy not okay så jag tycker att det där med aktiva admins låter bra!

Svar: Men svordomar och grova skämt är ju ändå emot SSO's regler, som alla användare gått med på att följa eftersom användarvillkoren måste accepteras innan man börjar spela, så... :P Men jag tycker nog att det värsta är att då folk snällt ber de som bryter mot reglerna att sluta blir de själva lätt attackerade, bara för att de följer reglerna, snacka om anarki :c
Esmeralda Silverforce

Lucy Westlake

True true, dock stör JAG mig inte på det haha :) Mjaa, jag har aldrig sett någon som ber regelbrytarna att sluta och som sedan blivit attackerad själv men det låter inte bra o.o

Haley Sunbear

Åh caps kan verkligen vara jobbigt i chatten, att alla skriker och håller på. Vet själv, och jag ska inte ljuga eller låtsas som ingenting, men först kändes det kul, men efter en kort stund blev det bara fel och allt kändes fel och jag ångrar det. Man lär sig verkligen av sina misstag och jag tänker inte överdriva med caps om det inte är i grupp nu och alla är med på det. Verkligen inte. Känns verkligen obehagligt när folk börjar prata om saker som VERKLIGEN INTE tillhör en sida på internet för alla åldrar. Det blir bara fel och jag kände världens obehag då liknande kom på tal, då blir man helt tyst och lämnar gruppen och sticker och leker kurragömma med folk som inte hamnar utanför samtalsområdet om du fattar vad jag menar. Nej jag vet att jag själv har överanvänt caps på natten ibland, men jag har förstått att det är ett misstag, men jag har inte skrivit något olämpligt... Så ja. Never happens again i globala med överdriven caps osv. Shit känner mig så dum ;_;

Svar: Man lär sig av sina misstag, uppenbarligen, jag är glad över att det finns såna som du som vågar erkänna att man gjort fel :) Det är så man inser sina fel och gör något för att rätta till dem som man blir en bättre människa på alla sätt, så du behöver inte skämmas!
Esmeralda Silverforce

Rose Greenhill

Du har så rätt! Jag nämner inga namn, men ofta - speciellt på kvällarna - är det en liten klick personer som för ett helt privat samtal i globala chatten, som absolut ingen utom de själva är intresserad av och det är inte alltid så lämpliga samtalsämnen. Vid de tillfällena vill jag bara skrika något i stil med "SKAFFA EN GRUPPCHATT FÖR I #######, hur svårt kan det vara?!"

Svar: Jag har en vag känsla av att vi tänker på samma gäng :P Det är ju faktiskt så att spelet är till för BARN, helt sjukt att folk då tycker det är okej med sådana samtalsämnen som ofta kommer upp.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.