Chrome Pointer

Framtida hästraser

   Jag och Genevieve Nightbard hade en diskussion om framtida hästraser i spelet igår, och jag tänkte dela med mig av delar av den.
 
   Det känns som att ungefär 90% av SSO's "befolkning" vill ha shetlandsponnyer som köpbara hästar. Det vill inte jag. Inte för att jag inte tycker om rasen, för få saker är så söta som en ullig liten shettis, men tänk efter. Spelets hästar är i dagsläget rätt stora. Jag skulle estimera de Jorvikiska Varmbloden och hästarna i den storleken till ca 150-160 i mankhöjd. Det tycker jag känns rimligt eftersom det är hästraser vi än har i spelet, inte ponnyraser. Jag estimerar våra spelarkaraktärer till att vara nånstans mellan 150-165 cm långa. Nu har jag inte stått och jämfört med hästarna så det är inga perfekta mått men sen har matte heller aldrig varit mitt bästa ämne. Sedan har vi Frieserhästarna, som är gigantiska. Friserhästar är överlag mellan 150 till 170 cm i mankhöjd. Vi säger att de i spelet är 170 då.
   Shetlandsponnyer "ska" vara under 107 cm i mankhöjd. Känns det rimligt att spelarkaraktären, som i ena sekunden sitter på en maffig Frieser helt plöstligt ska sitta på en häst som saknar 63 cm i manken? Och hur skulle shetlandsponnyer se ut i spelet då? Jag tror inte att det skulle funka med grafiken, jag tror att det skulle bli för litet. Jag kan bara tänka mig att de ser ut som grisar med päls.
 
   För typ en månad sedan skrev jag om spelet Häst och Ponny - Min första ponny. Spelaren börjar där med en A-ponny och kan i slutet köpa en D-ponny. Där förstoras i princip häst och ryttare hela tiden för att det fortfarande ska se vettigt ut, men det gör det förstås inte ändå eftersom spelets grafik är helt horribel. Där har vi ett exempel på storleksskillnader mellan hästar som verkligen inte funkar.
 
   Ponnyraser - bring it on. Hästar som är aningen lite mindre än de vanliga hästar som nu finns i spelet välkomnar jag bara, men shettisar är för små. Connemaror, Islänningar, såna raser skulle funka, men vid typ Gotlandsruss är gränsen dragen. För litet.
 
   Del nummer två av konversationen var gällande Frieserns mäktiga steg. Kommer fler hästar få det nu? Andalusiern kan jag tänka mig, de brukar ju ha fantastiskt fint steg. En maffig Andalusier med rejäl manväxt och höga benlyft - fast den skulle nog behöva vara mindre, eftersom Andalusierns mankhöjd sällan går över 165, är det inte så? Och Neo föreslog att det skulle vara något brunskimmel-aktigt, och jag håller med, det vore grymt häftigt i spelet!
 
   Nu då Friesern dök upp från ingenstans och chockade oss alla med sin skönhet så är jag nyfiken på om den berömda araben komm dyka upp i framtiden trots att den än inte är bekräftad av WoH. Om Friesern nu kan ha man som rör sig i vinden och detta fantastiska steg, då bör väl araben ha sitt smäckra huvud och fantastiska svansföring?
   Jag gillar visserligen grova hästar, men hästen som jag lärt mig precis allt på är en arab och därmed har ju rasen ett litet plus i kanten för min del...
   Kolla på världens finaste bara, 22 år var han här och så fantastiskt fin ändå ♥ Synd bara att jag aldrig lyckades hitta någon som kunde fota då jag red honom, det där är från en film...


Hedvig Mcfield

Jag tycker du har helt rätt. Shettisar är gulliga mm. men på tok för små. Jag skulle gärna ha Isisar men med tanke på deras extra gångarter (Tölt och Pass) kanske det blir svårt. och om en Isis inte kan gå i tölt eller pass så är det inte en isis. Araber vore awesome men kanske också är svåra i grafike. men jag är en av de 10% som inte vill ha shettisar.

Hedvig Mcfield

Hej igen........ är det okej om jag lägger upp detta inlägg på Min blogg?? jag skriver självklart att du har gjort det och länkar din blogg. :)

MVH Hedvig

Svar: Helt okej :)
Esmeralda Silverforce

Thea Northknight

Hittade filer med shagya araber för inte så länge sen, de är borta nu, tror jag, men inlägget m bild hittar du däär: http://theazstarstable.blogg.se/
Hittade även lite andra mysko koder, som finns på bloggen oxå. Tänkte iaf du ville ha en bekräftan på det du hört c:

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.