Chrome Pointer

De fantastiska byarna

    Jag har sagt det här förut, men jag är så fascinerad av byarna i både Star Stable och SSO. Det märks att planlösningen är genomtänkt, det märks också att den blir bättre och bättre för varje spel. Husen i byarna stod väldigt tätt i Höstryttaren. Spel för spel blev byarna glesare och mer realistiska. Eller mer trovärdiga, borde jag nog säga.
 
   Hillcrest. Byn på berget. Det ligger en stilla charm över den byn och det är nog min favorit från Höstryttaren.
 
   Valedale. En av de vackraste platserna i SSO, bör jag säga. Byn har verkligen förbättrats sedan Höstryttaren och är nu varm, färgglad och välkomnande. En lugn och vacker plats där man trivs.
 
   Firgrove. Firgrove som låg bakom uråldriga murar i Höstryttaren. Då hade jag svårt för byn. Nu älskar jag den. Lyktorna och den nya arkitekturen passar berget perfekt. Firgrovebyn är en plats där jag alltid kommer trivas.
 
   Meander. Den lilla kyliga byn som introducerade oss för Vintern. Jag tror aldrig att jag riktigt trivdes i Meander. Byn var för osammanhängande. Det var Antoines butik och några hus som stod lite huller om buller, med stora avstånd. Meander var inget för mig.
 
   Cape Point. Jag tyckte alltid om Cape Point. En by med relativt nära till både stall och ridhus. En butik, en samlingplats, några stora, rymliga villor. Trovärdigt, tyckte jag. Det kändes bra där.
 
   Pine Hill. Ack, Pine Hill, byn i skuggan av Mr Sands stora herrgård. Den kändes kall, inte inbjudande. Människorobotar. Nä, jag hade sett fram emot byn Pine Hill, men jag blev besviken.
 
   Rockville. Ojojoj, den skönheten. De vita husen på det höga berget, den gröna växtligheten och de fantastiska skulpturerna. Rockville kommer alltid vara en av mina favoriter.
 
   Bayridge. En liten by, på en höjd. Växter, ett litet torg med en fontän. Byn kändes så random, så huller om buller, men jag trivdes där.
 
   Beauvista. Denna fantastiska by. Otrolig utsikt, skönheten i fontänerna som kastade kaskader av skimrande vatten ner i havet. Beauvista var aldrig lika mycket "hemma" som Rockville var, men det var en inbjudande värme i byn.
 
   Coyote Ranch. Liten, verkligen mer en ranch än en by. Eftersom inga uppdrag delades ut vid själva delen med hus så blev det aldrig "hemma", så som tidigare startställen varit.
 
   Snake Bite Farm. Jag gillar fortfarande SBF. Ranchen känns varm och välkomnande. Den hade Snake Bite Lodge i närheten, och jag har alltid haft intrycket av att det huset är en slags samlingsplats för SBF's invånare. Mm, välkomnande.
 
   Cod Point. Det var inte mycket mer än ett stall. Ett stall där man tjänade grymt bra med pengar. Men där fanns Kyomi, och där fanns... inte mycket annat. Inte ens en affär. Cod Point hade potential för att bli Sommarryttarens mittpunkt trots sitt läge på en avlägsen ö, men det föll. Platt.
 
   Bayslope. Bayslope hade det som Cod Point saknade - en affär. Sen hade byn inget mer än en fin utsikt. Men jag gillar att byn är centrerad runt ett stort träd.
 
   Silvergladebyn. Vad ska man säga? Många år har gått och Silvergladebyn är verkligen en by. Omringad av gamla murar, vackra små hus, levande butiker och många människor. Ännu fler människor med alla ryttare som rider runt byn. Byn drar in alla i sin värme. Jag tycker väldigt mycket om Silvergladebyn.
 
   Västkobbens Fiskeby. Den största byn hittills, en by som antagligen skulle lukta starkt av saltvatten och fisk. Jag kan inte låta bli att tänka på Corona, kungariket i Trassel - vatten så långt ögat når och byn är byggd på olika nivåer för att sedan avslutas med ett stort torn; fyrtornet. Atlantis från Disneyfilmen med samma namn kan byn också jämföras med. Västkobben är också den by som har mest liv och själ i sig. Fiskare och sjömän, vart man än rider är det någon som hälsar, butiker runt varje hörn, pirater på bakgården...
 
 
   Självklart tycker jag bäst om byarna i SSO. Spelutvecklingen har hoppat framåt sedan jag mötte spelseriens första by Hillcrest för många år sedan, och det har bara bidragit till den charm spelen från början redan hade. Byarna blir bättre och bättre, helt enkelt.
 
   Vilken by är er favorit?


Nichole Starrock

Min favorit by kommer nog alltid att vara Hillcrest! Tycker att det är välldigt mysigt där och har alltid känt ett sorts lungn varje gång jag har ridit upp dit! älskar verkligen det stället! :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.