Chrome Pointer

Läsvänliga texter

   Jag vet att min största svaghet då jag skriver är att jag älskar långa meningar. Kommatecken, en fantastisk uppfinning. Jag har försökt bättra mig på den punkten, tycker att det ofta går bra.
   Sen har jag ett rätt fult språk utanför den här bloggen. Jag svär mycket. Både svor och svär (fortfarande, alltså) på den gamla låsta IRL-bloggen. Jag har verkligen försökt hålla det fula språket till ett minimum, för att texterna ska se trevliga ut, och dessutom vet jag att den här bloggen har många yngre läsare. Jag vill hålla bloggen lite "ren", alltså.
   Styckesindelning är ju också fantastiskt viktigt, det är något jag alltid tänker på. Jag kan inte läsa texter utan styckesindelning, jag får en grym huvudvärk och bokstäverna flyter samman, och då har jag ändå väldigt lätt för mig då det kommer till läsning.
   Då jag skriver informativa texter försöker jag länka till Wikin. Från början var det mest för att jag bara tyckte det var kul och för att göra lite smygreklam för mig, men ibland kanske det är bra att kunna läsa på lite mer för att förstå vad jag gaggar om?
 
   Det är väl ungefär det jag har koll på själv. Stavningen är korrekt till 99%, jag missar en bokstav ibland då jag skriver snabbt. Jag har koll på styckesindelning. Jag försöker hålla ett rumsrent språk. Det är mina mål då jag skriver och jag tycker att jag kan hålla upp dem. Det jag fortfarande behöver jobba med är att inte låta mina meningar bli för långa.
 
   Det är nu ni kommer in. Jag vill att mina texter ska vara så läsvänliga som möjligt. Jag vill väldigt gärna ha respons - vad tycker ni är bra med mitt sätt att skriva på? Vad tycker ni att jag behöver förbättra? Är det något jag missar som jag absolut borde tänka på?
   Är jätteglad för all slags konstruktiv kritik :)






Sylvie Yellowstone

Jag är inte känslig mot svordomar, jag svär en hel del själv (IRL, på Starstable och bloggen så skippar jag det helt - förutom ett 'jäklar' då och då), däremot så blir jag lite "skrämd" av ditt sätt att skriva ibland. Eller, ibland så framstår du som lite aggressiv, eller den känslan får jag iaf, t.ex. när du skrev om reklam/spammande i chatten, tror jag att det var. Då tänkte jag att "oj, det här ska jag nog inte kommentera" eller "oj, hoppas vi inte är i chatten på SSO" samtidigt, för jag fick känslan av att du skulle ge dig på mig (inte för att jag spammar, men tänk om det blir ett missförstånd jidijadajada osv)! Du känns väldigt vuxen, inte bara för att du är 18 utan .. ja, jag vet knappt vad. Men hur det än är med det så tar du upp bra saker på din blogg, jag tycker du skriver om viktiga saker och förmedlar dem på ett (9 gånger av 10) bra sätt, även om jag ibland tycker att du kanske blir lite för "passionerad" :>

Och sen, btw bara: när man styckeindelar så gör man det antingen via blankrad (att man hoppar ner två rader) eller via indrag (att man börjar ett nytt stycke genom att klicka på mellanslaget några gånger), man använder aldrig både och :]

Svar: Det är JÄTTEBRA att du sa det där med att inläggen kan bli aggressiva. Jag vet inte alltid hur jag framstås i andras ögon, en av de negativa sidorna med min Aspergers, jag ska absolut tänka på det. Jag lovar dock att inte attackera dig någon gång, jag blir bara förbaskad på folk som muckar med varandra och är väldigt otrevliga ;)
Gah, de hemska styckena. Jag skriver bara såhär på bloggen, varför aldrig annars? x) Jag har lite problem med ögonen så jag tror att jag gör det lite omedvetet för att jag ska kunna se vad jag håller på med, men jag ska försöka tänka på det, tack ^^
Esmeralda Silverforce

Nicole Seaknight

Jag tycker din blogg är jättebra eftersom du skriver om intressanta saker på ett läsvänligt sätt.

Jag måste dock hålla med Sylvie om att jag ibland, i ytterst få fall blir lite rädd för att kommentera. :$ Jag vet inte varför egentligen, men dina inlägg utstrålar något slags starkt självförtroende! ;)

Emmy Lightlord

Jag älskar sättet du skriver på, jag kollar sidan minst 100 000 gånger per dag.
Du skriver intressant, passionerat med bra självförtroende.
Mina favoritinlägg är särskilt de med konspirationsteorier och om NPC. Alltid lika kul! ^^
Tack för att du bloggar så bra <3

Ruth

Jag tycker att du skriver väldigt bra! Jag har inget emot långa meningar... för jag skriver oftast sådana själv och tycker nästan att det är charmigt. :$
Du är väldigt bra på att väcka tankar och reaktioner med det du skriver, jag blir alltid tankfull efter att ha läst din blogg. Du är också skitbra på att övertyga (åtminstone mig) om att dina åsikt är rätt. Det är ju naturligtvis på gott och ont, att du skriver på ett sätt som gör mycket inflytande.
Kanske kan du ibland uppfattas som aggressiv, men jag har aldrig sett det då. Jag tycker bara att du verkar väldigt brydd, du vill verkligen att folk ska ta till sig det du skriver. Den egenskapen ska du ta vara på. :D

Ruth

"men jag har aldrig sett det *så"

Siri Moonbear

Det här är en av de läsvänligaste bloggarna jag läser, och som Ruth skriver ovan är du bra på att väcka tankar och ge insperation :3

och... hm, konstruktivt skulle det vara. Haha nej jag kan inte komma på något, men jag kan säga att jag inte tycker du verkar aggressiv, utan att du faktiskt bryr dig om vad du skriver om.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.