Chrome Pointer

Den allra vanligaste frågan jag får

   Det finns en fråga som är konstant återkommande, oftast ställs den till mig i spelet. Frågan lyder "Hur gjorde du för att få en stor blogg?". Jag tycker det är en ganska intressant fråga, för besöksmässigt är min blogg inte en av de allra största. Frågan är också intressant pga att det är ju inte jag som bestämmer om min blogg blir populär - det är ni läsare som bestämmer det.
 
   Jag har turen att göra något som jag tycker är roligt samtidigt som det uppskattas av ett hundratal läsare. Det är ganska häftigt. Jag kan dock säga att jag inte har varit särskilt aktiv gällande att locka nya läsare. Som ni vet så avskyr jag bloggreklam i chatten - särskilt då folk klistrar in exakt samma meddelande med ca två minuters mellanrum. ("Nejmen jag spammar inte, jag väntar så att folk hinner skriva lite innan jag skickar igen!" Sorry fellas, fortfarande spam.) Under mina mer än två år i spelet har jag gjort reklam för min blogg i spelet exakt en gång. Lär inte hända igen. Tycker inte att andra spelare ska behöva se min reklam.
   Det som jag aktivt har gjort är att kommentera bloggar. Kommentera intressanta inlägg, kommentera trevliga bilder. Startat en Wiki. Tror dock inte att det är mer än tiotalet människor som verkligen kopplar mig till Wikin ändå. Så jag har inte gjort så mycket. Jag har drivit den här bloggen på ett sätt som jag trivs med och tycker är roligt, och det har uppskattats. Och det är väl så det ska vara? Varför skulle jag bygga ett rykte på spam i globalchatten? Just nu kan jag tänka mig att några extra läsare har tillkommit sedan jag startade Instagram- och Facebookkonton, men det har ju inte riktigt varit ur reklamsynpunkt - det har jag startat för att jag tycker det är kul.
 
   Det finns ingen magisk lösning för att få tusen dagliga besökare på bloggen över en natt. Och... vad gör det för skillnad egentligen? Varför inte göra det här bara för att man själv tycker det är roligt? Jag tycker det här är lika kul nu, med 180 läsare per dag, som jag tyckte då jag hade 10 läsare per dag. Visst är det väl lite extra kul de dagar som det exploderar och massa nya besökare hittar hit och kanske lämnar ett avtryck, men ofta försvinner de lika fort som de kommit. Jag gör helt enkelt det jag gillar, och ibland är det rätt trevligt att höra att ni också gillar det. Det är liksom som en liten extra morot i det hela ^^
 
   Det var väl typ det jag hade att säga om det här ämnet. Jag har inget bra svar mer än att jag har turen att bli uppskattad för det jag gör :)


Daniella 🌙

Är 180 läsare om dagen en stor blogg för dig? :) kram

Svar: Njae, det tycker jag nog inte. Dock är det en begränsad skara läsare som hittar hit. Det finns inte obegränsat med SSO-spelare. Jag tror knappt att det finns 1000 svenska SSO-spelare som faktiskt läser SSO-bloggar, men många som har frågat mig om saken tror nog att det är många fler. 180 läsare för mig är en stor grej oavsett vad min blogg hade handlat om, för det är 180 läsare som stannar upp och faktiskt bryr sig om vad jag har åstadkommit, men ur spelets synpunkt så är min blogg en av de lite större - den är dock inte riktigt uppe i toppen. Jag får väl säga både ja och nej, helt enkelt ^^
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.