Chrome Pointer

Speltips - Pokémon

   Äger du ett Nintendo DS? Eller går det så långt bak i tiden att du har ett fungerade GameBoy? Äger du ett Pokémonspel? Inte?
 
   Det här är lite av ett nostalgiinlägg för min del, att återuppliva barndomen lite ^^
   Slutet av 90-talet och början av 2000-talet handlade för min del väldigt mycket om två saker - Digimon och Pokémon. Digimon var min absoluta favoritserie och på helgmornarna var det katastrof om jag inte satt framför tvn vid rätt tidpunkt för att kunna se det nya avsnittet. Pokémon hade inte samma fasta story, därför hade jag inte samma behov av att följa den serien.
   Men, Pokémonspelen! Små pojkar överallt runtom mig sprang runt med sina GameBoy Color, vilket vid den tidpunkten var helt otroligt (ett spel man kan hålla i handen med fyra olika färger, ermagahd), ibland såg man någon enstaka liten tjej sitta och spela med stor entusiasm. Och vad spelade alla i min omgivning? Pokémon. Red, Blue, Silver och Gold. Och jag var så dödligt avundsjuk. Jag ville också spela Pokémon, det kändes bara så häftigt.
 
 
   Sen kom GameBoy Advance år 2001. Jag var sju år gammal och jag ville så gärna ha ett för att kunna spela Pokémon. Så jag fick ett i julklapp efter ett par års tjat. Dock blev det inte mycket spelande - för trots att jag så många gånger förklarat exakt vad jag ville göra med spelet så fick jag bara något Super Mario-spel. Arkadspel är verkligen inte min grej, så den lilla konsolen glömdes bort.
 
 
   Jag såg nya Pokémonspel komma - FireRed, LeafGreen, Ruby, Sapphire och Emerald. Och spelutvecklingen hade kommit så långt att spelen var helt i färg. Wow.
   En sommar blev det så att lillebror, nio år yngre än mig, fick ett Nintendo DS Lite, i slutändan efterträdaren till mitt numera utdaterade Advance. Och till det fick han det som jag alltid önskat mig, men gett upp på - ett Pokémonspel. Pokémon Diamond, för att vara exakt.
   Pokémon är mer komplext än man tror och lillebror som knappt än kunde prata på svenska klarade inte att hitta rätt i spelet. Resten av familjen fattade inte ett dyft av det. Så jag satt där med lillebror i knäet och spelade spelet åt honom. Ack den lyckan, att efter så många år äntligen ha ett så efterlängtat spel i min hand. Det slutade med att jag köpte mig en egen spelkonsol, och ett eget Pokémonspel; och sedan ett till, och ett till, och ännu ett.

 
   Att spela Pokémon är att ge sig ut på en resa. Upptäcka platser, möta människor, på det sättet är det väl lite som SSO. Det är humor i spelen, och varje storyline är helt fantastisk. Den är det ju själva varelserna, de olika Pokémon som finns. I Oktober kommer två nya spel, X och Y, och de markerar Generation VI. Idag finns det 649 Pokémon, med ytterligare 25 bekräftade till oktober.
   Att ge sig ut på denna resa, det kan göras på så många sätt. Mer än 649 sätt. Det finns så många Pokémon att resa med, att uppleva storyn på olika sätt med dem.
   Pokémon har influerat många människor. Jag köper fortfarande spelen - jag utökade min samling rejält efter det där första spelet. Jag köpte mig ett Nintendo DSiXL, som i vinter ska uppgraderas till ett 3DSXL, jag köpte Pearl, och följde sedan serien långt nog för att förbeställa alla spel som kommit efter det: Platinum, HeartGold, SoulSilver, Black, White, Black 2 och White 2. Det finns alltså olika versioner av samma spel, som ni kanske ser på deras namn. Vanligen är det två versioner som släpps samtidigt, med en uppdaterad samlingsversion som släpps senare. Och jag tycker faktiskt att spelen blir bättre och bättre. Även om man som jag inte är jätteförtjust i de nya Pokémon som tillkommit de senaste åren så kan jag fortfarande ta en Pikachu och spurta igenom ett av de nyaste spelen, om jag nu skulle vilja det. Och det ligger så mycket strategi i att ta sig igenom alla strider i spelet, man kan göra så mycket av det.
 
   Det jag försöker säga är att om du inte har spelat Pokémon, gör det för allt i världen. Vilket som helst av huvudspelen är värt att spela, men för en nybörjare rekomenderar jag absolut Pokémon Platinum, som är relativt enkelt, fantastiskt charmigt och jättebra att börja med. Om du älskar 3D-grafik bör du nog hoppa direkt till Black/White eller deras uppföljare Black 2/White 2 - eller varför inte börja spela i Oktober med Pokémon X och Y?
   Det är absolut värt att ge spelen en chans, och med de många timmar jag spenderat med dem har även min engelska förbättrats.
 
   Pokémon Diamond/Pearl/Platinum
 
 
   Pokémon HeartGold/SoulSilver
 
   Pokémon Black/White
 
   Pokémon Black 2/White 2
 
Spelet finns inte på svenska och jag spelar endast de engelska versionerna.






Jamsan

Åh,pokemon :DD. Den har gjort hela min uppväxt

Maggie Westbridge

Det är faktiskt lite roligt för när du berättade om hur du fick hjälpa din lillebror med spelet då han inte förstod ett dyft fick det mig att tänka på mig och min storebror. Jag ärvde hans gamla GameBoy Advance när jag var i 7 / 8 års åldern. Han hade något Sonic spel och något Sagan om ringen spel men det enda som intresserade mig var Pokémon Sapphire, men jag var åtta och det enda jag kunde säga på engelska var "What's your name" Jag var lite för dum för att förstå att det faktiskt var en huvudberättelse som skulle följas så jag ägnade största tiden åt att försöka fånga Roselia, Marill, Skitty och andra "söta" pokémon. Jag hade min start-pokémon i level 78 eller något i den stilen och i övrigt inte en pokémon över lvl 40. Så min storebror fick helt enkelt hjälpa mig. Det var en av få tidpunkter då vi faktiskt kom överens. Fast det var lite kul för Gameboy advance var ju lite out of date under min barndom och de andra killarna kom med belysning inbyggd i skärmen och jag vet inte vad.

Ojdå, insåg just hur mycket jag skrivit o.o
I alla fall så håller jag med om att Pokémon är ett grymt spel!

Elizabeth Silverfield

Jag har nyss börjat spela, med min lillebrors ärvda Pokemon White 2 och mitt så gott som oanvända DSi (eller vad det heter), men jag älskar det redan! Håller definitivt med dig om att Pokemon är grymt!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.