Chrome Pointer

Långa tyglar

   Snilleblixt, måste skriva innan jag tappar den igen.
 
   Spelarkaraktären rider alltid med långa tyglar. Tyglarna flaxar - ibland är det charmigt, ibland undrar man hur tyglarna kan flaxa upp över öronen på hästen.
   Men är de alltid så långa tyglarna en symbol, en symbol för tillit? Att ryttaren har kontroll över sin häst, litar på sin häst, så att korta tyglar helt enkelt inte behövs, alltså.
   Jag tycker det känns rätt trevligt att se det på så sätt. Tyglarna har blivit längre sedan både Starshine Legacy och Star Stable. Vet inte om det är en designmässig slump eller om det på något sätt är menat så, menmen...
Starshine i trav - har för mig att både Starshines päls och utrustning är gjord av Caitlin Winterfield, Lisas kläder är gjorda av mig.
 
 Ash i trav
 
 

  Jag skulle ändå inte ha något emot att tyglarna kortades upp - särskilt i den korta galoppen flyger tyglarna åt alla håll och jag tycker de är lite för sladdriga. Fast jag gillar det som det är nu också ^^
 






Susan Moonstar

Jag är intresserad och tillhör en lite annorlundare gren - Akademisk Ridkonst. Där rids det ofta med enhandsfattning och tyglarna är oftast långa då man inte använder de för att styra. Där styr man med hjälp av kommunikation och sits. Så ja, jag håller helt med dig och har själv funderat över detta.
Något som liknar detta är ledfunktionen - där skulle jag vilja se en knapp likt den där man kan göra hjälmen osynlig för sig själv där "man tar bort" grimskaftet. Där hästen alltså följer efter en utan något grimskaft. Jag tycker att våran karaktär borde ha så starkt band till sin häst med tanke på huvudberättelsen att vi inte borde behöva "leda omkring" hästen. Hästen följer efter oss frivilligt. Det här har jag mejlat in till supporten angående ledfunktionen, många önskar ju en sådan. :)

Bella Eastlake

Hej!
De är sant de du skriver Susan, och jag vet många & känner några som har ridit utan träns, endast med sadel och fått hästen i tex piaff. Och jag håller med att de är otroligt charmigt, tillhet som ni säger c:

Bella Eastlake (igen xD)

tillit*
och sen så undrar jag vad du menar med att ni har gjort kläder mm?

Svar: Som du kanske ser på bilden så ser varken Starshine eller Lisa ut "som de ska", utan jag har rotat i spelets uppbyggnad och bytt ur deras utseende :P
Esmeralda Silverforce

Sofia

Var hittade du mallen till starshine?

Svar: Den fanns på Polluxforumet för ett par år sedan :) Den kanske är ute och flaxar på nätet numera...
Esmeralda Silverforce

Sofia

LIsåna fall måste det vara på gamla forumet för ajag har kollat på det nya (alltså jag är medlem där) och där finns den inte....
Har kollat på rinypic men där fanns den inte heller.... På google hittade jag den inte. Fast jag kan fråga Camilie om hon har kvar den (ja, jag vet vem det är)

Sofia

Tips: Om du vill att det ska se ut som ryttarryttare rider barbacka kan du färga sadeln och schabraket i samma färg som hästens färg.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.