Chrome Pointer

Årstider

   Började fundera på det här redan i måndags, men tänkte vänta lite med inlägget för att sprida ut min uppdatering lite ^^' Det här är ett rätt långt och tufft inlägg dessutom, förhoppningsvis orkar ni läsa igenom hela och dela åsikter med mig.
 
   SSO öppnade hösten 2011. Det var inte särskilt många som spelade den hösten jämfört med antalet spelare idag, under de första månaderna kände jag igen alla i Stallchatten (dåtidens Global, för er som kommit in i spelet senare) och kunde lätt bilda mig en uppfattning om dem. Eller det var åtminstone lättare än vad det är idag då det är x antal tusen spelare som skriver i Global varje dag.
   Jag tappade spåret. Då spelet under 2011 närmade sig vintern ryktades det om snö. Alla som spelat Årstidsryttarna kände ju förstås till det kalla klimatet i Vinterryttaren, snön, isblocken utanför Anvil Bay och byn Pine Hill, det konstanta snöandet. Och alla undrade "kommer Jorvik täckas av snö?".
   Det skedde inte. December drog dock med sig en egen julkalender med nya juluppdrag varje dag. En julgran restes i Silvergladebyn och det dekorerades vilt runt om i Jorvik.
 
   Juluppdragen försvann i januari 2012 och året rullade på. Spelet överröstes i ett rus av Alla Hjärtans Dag i februari, med nya uppdrag, men först vid Halloween började det hända saker. Temakläder, temasmink, speciell utrustning. Om det nu satsades så mycket, skulle det kanske komma snö i år?
   Vintern 2012 överraskade. Snö täckte hela Jorvik - med undantag, förvånansvärt nog, av bergen i det norra, kyliga Valedale. Den plats som tekniskt sett borde ha varit svinkall under vintern. Inte heller GåD, som öppnats under sommaren, visade några tecken på vinter. De gyllene bladen stod som de alltid gjort.
   Snön var dock inte perfekt. Som sagt, den fanns inte i Valedalebyn, delar av Hollow Woods stod kala, GåD var orört. Den såg inte alltid så bra ut då hästar galopperade över de tidigare så gröna fälten. utan då flög gröna grästussar bakom hästarna.
 
 
   Snön försvann i början av 2013. Det nya året bjöd på ännu fler högtider och uppdrag. Hösten lär inte göra oss besvikna.
   Arkivbild från Höstryttaren.
 
 
   Spelet har funnits i snart två år. Det blir bättre för varje vecka. Mer perfekt för varje vecka, tycker jag nästan. Detalj efter detalj gör spelet ännu bättre hela tiden.
   Kommer snön även i år? Klart den gör, varför skulle snön inte få falla? Men, jag hoppas på förbättringar. Isblocken i vattnen i Vinterryttaren, de lade till en charm. Kanske det kan finnas isblock över Silversongfloden, som man kan hoppa över för att ta en genväg? Kanske Valedalesjön kan få frysa till över vissa delar? Se till att det faktiskt kommer snö i Valedalebyn denna gång?
 
   Arkivbild från Vinterryttaren
 
   Men det är inte bara snö jag vill prata om nu. Spelet har kommit så långt. Varför inte även höst och vår? En höst där... Jorvik inte blir helt som GåD. Sure, GåD i all ära, men stället är för gult. Om Jorvik kunde få gula, orange och röda löv, mörkare marker, men utan att få det här gyllene diset som finns i GåD? För det här att allting ser gult ut, det är därför jag har lite svårt att tycka om den där mytomspunna dalen. Men ja, en färgändring, kanske lövhögar på marken, såna saker skulle nog kunna charma oss ännu mer.
   Våren då? Ja... vårblommor? De första gröna löven på träden efter en vit vinter? Jag tror inte att våren på SSO skulle kunna bli lika karaktäristisk som en höst, men en möjlighet kunde det väl ändå vara...?
 
   Bild från Vårryttaren
 
   Ja. Historia, och funderingar. Mitt hopp är att SSO kommer bjuda oss på en vacker vinter. Annat vore en underbar bonus. Det här är inte saker som är ett måste för min spelupplevelse, men jag tror att det vore möjligt, om än kanske svårt och jobbigt att fixa (titta inte på mig, jag vet inte mycket om speldesign själv). Vet inte om det är något SSO-teamet tycker är värt att jobba på, vi vet ju inte vilka uppdateringar de planerar framöver.
 
   Vad är era tankar runt årstider i SSO?






sabrina Eastforest

Jag började också spela bara ett par dagar efter att spelet hade öppnats. Kommer ihåg också att alla kände liksom alla vilket var skönt :) det blev jobbigare sen med fler och fler spelare varje dag. Det blir lite svårare med kommunikationen.

Jag tror det där med halloween temat kan ha nåt att göra med att det är många amerikaner som började spela då. Halloween är jätte populärt där så det kan bero på det. Jag älskade snön förra året och jag hoppas den kommer tillbaka så kan man göra mysiga outfits <3 Läste i en Hippson tidning att starstable är det kändaste MMORPG spel i hela världen :D

Siri

Jag hoppas på en höst i Jorvik, med gult gräs och gula träd, men med klar luft då det ger en "kallare" känsla :vv

Emelie Silverhaven

Jag tror faktiskt inte att det kommer bli vinter i t.ex GÅD även om det hade varit riktigt mysigt! Tänk att rida på stranden vid gyllenblds stallet med fryst hav. Jag tror att Silverglade och det runtomkring ska föreställa våren, södra jorvik sommaren, gåd höst och dinodalen vinter. Precis som de 4 spelen.

Svar: På ett sätt låter det väldigt logiskt, men om Silverglade nu är våren så borde det väl inte komma snö varje vinter? Jag hoppas på att man få se lite skillnader i naturen nu senare i år, att spelet förändras tycker jag är så grymt häftigt :)
Esmeralda Silverforce

Lara Mcfield

Vintern hoppas jag mycket på. Höst och vår? Tja. Det känns som att det inte är så mycket speciellt med våren. Vitsippor, porlande vatten, en stark sol. Inget som märks speciellt mycket. Jag tror att det bara blir extra jobb för SSO.
Hösten då? Njae. Om hela SG blir höstigt blir bara GÅD konstigt. Då skulle det ju borde bli grönt där på sommaren för att få nån slags sammanhängande.
Också vintern i GÅD tror jag jag vet varför dom gjorde som dom gjorde. Träden i GÅD är ju lövträd, då skulle ju bladen falla av under vintern, right? Det blir mkt jobb men inte speciellt vackert.
Dessutom känns det som att SG ska så ut sådär, det är så platsen är gjord och så den ser ut. Att vintern bara är en extra bonus.

Men, vad vet jag? Bra skrivet!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.