Chrome Pointer

How to fixa en häst

   Fick frågan om jag kunde visa hur jag redigerade min Concorde, så jag ska bara visa i ett par enkla steg hur jag gjorde.
 
   1. Öppnade Concordes originalfil i Photoshop.
 
   2. Skuggor är väldigt viktiga i ett dataspel. Utan skuggorna finns ingen dimension alls. Ni ser att Concordes kropp är skuggad, och den är skuggad för att passa perfekt på hans kropp. Om man bara tar en färg och färgar över honom så att skuggorna döljs, då förstår jag inte varför man ens ska redigera. T ex, så här ser det ut om man skulle färga Starshine helt vit.
 
      (Klicka på bilden för att komma till källan!)
 
   Inte mycket att hänga i julgranen. Därför, om man nu ska använda sig av penseln, måste man sänka opaciteten på färgen. Det innebär att färgen blir lite genomskinlig. Hur mycket man behöver sänka opaciteten beror lite på vilka färger man jobbar med. Man får helt enkelt pröva sig fram tills man hittar en kombination man gillar.
 
   Annars kan man också använda sig av Färgersättning, som i mitt Photoshop finns som någon slags underflik till den vanliga penseln. (Jag har en uråldrig version av Photoshop så jag vet inte hur det ser ut nuförtiden) Välj färgen man vill använda och måla över den gamla. Jag använde mig av den funktionen då jag gjorde Lisas blåa ridkläder, men kvalitén dog totalt då också. Jag löste det genom att smeta ut de fula pixlarna, om man är lite klokare än vad jag är finns det säkert någon annan bra lösning. Beror väl lite på era grundläggande Photoshopkunskaper, helt enkelt.
 
   3. Då jag är färdig sparar bilden så som jag visade i mitt förra hjälpavsnitt.
 
 
 
   Jag hoppas att det här hjälpte på något sätt, annars är det bara att fråga igen!


Emmy

Hej Esme! Jag försöker öppna SabineBodyRide i Adobe Photoshop för windows xp, (har bara photoshop OCH ssl på en data som är jättegammal) och det går inte att öppna den! Vill SÅÅÅÅÅ gärna fixa mina egna saker i spelet :D
Många kramar Emmy Lightlord <3

Svar: Gör såhär då: Högerklicka på filen först, och välj "Egenskaper". Leta efter "Skrivskydd", och se till så att den rutan INTE är ikryssad, det brukar vara det som sabbar saken :) Prova och se om det funkar! :D
Esmeralda Silverforce

Sofia

Hur blir det till original färgen på hästen sedan?

Svar: Man får byta tillbaka till den originala filen, så det är klokt att spara den innan man börjar byta :)
Esmeralda Silverforce

Sofia

Var ska man spara den? Är det bara att klistra in den ovanpå den omgjorda sedan eller?

Svar: Det finns ett till hjälpaavsnitt där jag beskriver väldigt utförligt exakt hur jag gör :)
Esmeralda Silverforce

Sami Diamondstone

Hej, Jag behöver hjälp!
Det är så att jag förstår inte hur jag ska göra!...
Måste jag installera något rit pogram?
Hur skaffar jag den där starshine/concore/Tinkan/Metior filen?
Måste jag ha den nyaste Datorn?
Det var allt tror jag kommer mer sen!
Hoppas svar!
/sami

(p.s kolla gärna min blogg om mina hästar ;D)

Svar: Du måste ju uppenbarligen ha ett program att redigera i, det ser du ju redan i steg 1. Filerna hittar du i spelets filer, beroende på var på datorn spelet är installerat. Skulle anta att du kan ha i princip vilken skitdator som helst, det här är en gammal metod och har ingenting att göra med vilken dator du har, däremot behöver du ett program att öppna bilderna i. Har för mig att jag har beskrivit allt in i minsta detalj i något annat hjälpavsnitt, så du kan alltid läsa vidare!
Esmeralda Silverforce

Daphne Dragonheart

Har du någonsin haft problem med att spara filen i rätt format? Det går nämligen inte att spara någonting i TGA format:( JAg blir så ledsen. för det var en av dem saker som jag såg ifram i mot mest när jag köpte spelen:( Jag har provat på en nyare dator men det går ändå inte:( Har du någon bra idè?

Svar: Vad är det som inte funkar? Säger den att den inte kan spara i TGA? Vilken mapp sparar du i? För om jag försöker spara direkt i spelfilerna går inte det, utan jag måste spara den någon annanstans och klistra in den bland spelfilerna i efterhand (tror att det står i mitt tidigare hjälpavsnitt om saken).
Esmeralda Silverforce

Daphne Dragonheart

Det var GIMP som spukade men efter en stunds hårt arbetande fick jag det att funka!

Svar: Härligt :D
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.